Pe Pietonalul Unirii, aproape față în față cu restaurantul pe care reprezentantul Mișcării Românie Suverană îl manageriază, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) reabilitează Casa Zamfirescu. Remus Dăscălescu a remarcat că, într-o parte a imobilului, lucrările includ și refacerea unor scări, dar nu și amenajarea unei uși.
Imobilul aparține MMSS prin Agenției Naționala pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), iar lucrările au început în 2020.
Licitația a fost câștigată de o asociere de firme, care nu a reușit să termine lucrarea, liderul intrând în insolvență.
A fost organizată o nouă licitație, investiția trebuia finalizată la finele anului trecut, însă termenul a fost prelungit până la 28 aprilie întrucât au existat probleme cu utilitățile.
Acolo ar urma să își mute AJOFM Botoșani o parte a activității.
Remus Dăscălescu a postat pe Facebook o filmare cu imobilul, reclamând lipsa scărilor și calitatea deficitară a lucrărilor.
Remus Dăscălescu, președinte organizația municipală MRS Botoșani
”În mandatul meu de primar așa ceva n-o să se întâmple niciodată. Trebuie trași la răspundere, probabil arhitectul, constructorul, habar n-am cine, dar nu trebuie recepționată o asemenea lucrare: cu trepte, dar fără ușă. Este noaptea minții”
Acesta a întrebat și ”cât de idiot poți să finalizeze o clădire, dar să uiți să îi pui ușa?”
Clădirea nu aparține însă Primăriei Botoșani, condiții în care nu a putut finanța ori gestiona investiția.
Imobilul este administrat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), a cărei directoare a explicat că este un monument istoric, a cărui structură și formă nu pot fi modificate.
Anca Apăvăloaie a precizat că, în realitate, respectiva clădire are chiar două intrări / ieșiri și că în urmă cu mai bine de un secol nu a fost construită cu o ușă și în partea reclamată de Dăscălescu.
Iar legea nu permite amenajarea acolo a unei uși fiindcă ar însemna să se modifice structura la o clădire monument istoric, lucru total interzis.
”Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani
Clădirea este monument istoric și nu putem face intervenții. Dacă clădirea așa a fost construită, așa a trebuit să o refacem, cum a fost. N-are decât dl Dăscălescu să se ducă la Direcția de Cultură și Culte, la Primărie și o să i se explice. Eu încerc să nu bag în seamă toate făcăturile astea de precampanie electorală că la noi beneficiarii nu au culori politice. E foarte urât din partea dlui respectiv că a făcut afirmații de genul «care idiot a putut să facă treaba asta? »”
În opinia sa, reprezentantul MRS dă din nou dovadă că este nepregătit, la fel ca și în cazul concedierii colective de la Formens.
Mai mult, cum contractul de lucrări însă nu este finalizat, a hotărât să îi facă plângere la Poliției lui Remus Dăscălescu pentru tulburare de proprietate.
Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani
”Cum a intrat el pe obiectivul respectiv fără acordul constructorului? A intrat într-o locație în care nu este făcută recepția, a intrat pe o organizare de șantier fără acordul nimănui”
Șefa instituției a pus la dispoziție și câteva poze cu imobilul înainte de începerea lucrărilor ca să se vadă foarte clar că nu exista intrarea în partea reclamată și, ca atare, nu se puteau sparge pereții pentru a se amenaja o ușă fiindcă s-ar fi încălcat legea.
Și a întrebat ce studii are persoana care a reclamat reabilitarea și dacă a terminat liceul?