Premii de sute de euro pentru botoșăneni care mănâncă sănătos

 

În urma concursului organizat de Ovidiu Portariuc în rândul botoșănenilor care mănâncă sănătos, au fost desemnați și câștigătorii care au demonstrat că sunt consumatori de produse naturale și sănătoase pentru organism. Astfel, marele premiu în valoare de 300 de euro din cadrul concursului “Mănânc sănătos!”, organizat în cadrul Proiectului Portariuc “Botoşani – Zonă liberă de Organisme Modificate Genetic”  i-a fost acordat Silviei Elena Tipu din localitatea Victoria, comuna Stăuceni în timp ce, alte cinci premii de câte 40 de euro fiecare s-au dus către Gavrilescu Decebal, Moroşanu Mihaela, Ciomaga Ionuţ și Guluta Tamara din municipiul Botoșani, precum și Celeki Anca  din oraşul Bucecea. Totodată, toţi câştigătorii vor primi şi un coş de produse bio.
Înmânarea premiilor va avea loc mâine, 5 mai, începând cu ora 12:00, la sediul PSD Botoşani, din Str. Ştefan  Luchian, Mun. Botoşani. Câştigătorii au fost stabiliţi prin tragere la sorţi şi prin analiza meniurilor completate pe talon de cei 1.344 de participanţi. Analiza meniurilor a fost făcută de doamna Rodica Vasilică, medic specialist endocrinolog, Spitalul Judeţean Botoşani.
Meniul propus de Silvia Elena Tipu, câştigătoarea marelui premiu, a fost următorul:
Mic dejun: 150 ml lapte degresat,2 biscuiți, 1 linguriță cu miere, 25 gr nuci
Masa de prânz: 200 gr paste cu dovlecei, 100 gr linte fiartă cu mărar, 25 gr migdale
Cina: pește la cuptor cu măsline, 2 kiwi
Concursul “Mănânc sănătos!” a avut drept scop promovarea alimentaţiei sănătoase cu produse nemodificate genetic. Competiţia reprezină o etapă a Proiectului Ovidiu Portariuc “Botoşani – Zonă liberă de Organisme Modificate Genetic”. Campania a început în urmă cu două săptămâni, timp în care aproximativ 21.000 de botoşăneni au semnat pentru declararea Botşaniului “Zonă liberă de Organisme Modificate Genetic”. De asemenea, Ovidiu Portariuc a lansat, la nivelul insitituţiilor responsabile, o dezbatere cu privire la efectele nocive care pot fi provocate de organismele modificate genetic (OMG) atât asupra sănătăţii populaţiei, cât şi asupra solului şi mediului înconjurător.