O premieră cu patru botoșăneni pe afiș, de la managerul teatrului până la cel care semnează muzica.
Pe afișul spectacolului „Maşinuţa cu poveşti”, a cărui premieră a avut loc pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, se regăsesc numele a patru botoșăneni: Octavian Costin, Florin Iftode, Gelu Rîșca și Constantin Panainte.
„Maşinuţa cu poveşti” este premiera Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, cu decoruri create de un scenarist din Cartea Recordurilor, și anume Gelu Rîşca, în regia lui Florin Iftode.
Scenograful Gelu Rîşca a intrat în Cartea Recordurilor în urmă cu doi ani, datorită contribuţiei la construirea decorurilor din spectacolul „Vlaicu Vodă” al Teatrului Excelsior din Bucureşti, cu ocazia Centenarului.
Într-un interviu cu reporterul Adevărul, acesta a povestit din culisele spectacolului şi despre experienţa sa cu Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.
„Am fost solicitat să lucrez la un spectacol pentru copii. Bunul meu prieten şi coleg Florin Iftode (regizorul - n.r.) m-a rugat să îl ajut, să-i fac decorurile. Cei care vor veni la premieră vor avea parte de un decor şi un cadru simplu, al unui spectacol de copii. Nu a fost nevoie în acest caz de vreun nimic amplu. Este un spectacol la care am lucrat cu plăcere şi într-un timp foarte scurt (trei săptămâni - n.r.), un spectacol în care cei mici vor descoperi poveşti despre anotimpuri care vor fi „aduse în scenă” cu o maşinuţă”,
Gelu Rîşca, scenograf
Scenograful Gelu Rîşca a mai mărturisit că, dincolo de problemele inerente apărute, ceea ce l-a frapat cel mai tare la Vâlcea a fost chiar echipa teatrului.
„Este pentru prima dată când vin aici. Şi este minunat ce am descoperit: o trupă inimoasă, la Secţia de Animaţie, formată din şase oameni care ştiu ce au de făcut, îşi fac treaba cu bucurie şi dragoste de meserie. Am ajuns într-un teatru absolut fenomenal în ceea ce priveşte organizarea şi unde lucrurile funcţionează de la sine. Mediul în care am ajuns mi-a plăcut mult de tot. Nu mă aşteptam la asta. Aici este un pic diferit, faţă de alte locuri în care am fost, în sensul că actorii chiar construiesc, participă la producţia păpuşilor, ajută la decor, pictează, într-un cuvânt se formează o echipă împreună cu regizorul şi scenograful. Aceasta este cheia succesului”,
Gelu Rîşca, scenograf
Datorită echipei a reuşit să treacă rapid şi uşor peste problemele întâmpinate.
„Este adevărat şi că am ajuns aici cu un plan pe care a trebuit să-l schimbăm în funcţie de datele pe care le-am găsit în teren, în urma discuţiei şi a întâlnirii cu oamenii implicaţi. Aici, managerul teatrului, Tavi Costin, când a apelat la noi, la mine şi la Florin, ne-a explicat ce fel de spectacol îşi doreşte şi am încercat să vedem cum venim în sprijinul teatrului şi a dorinţelor lui şi a actorilor. Este un spectacol uşor de deplasat, un spectacol cu o anumită tematică şi categorie de vârstă vizată”,
a mai spus scenograful.
Regizorul Florin Iftode, licenţiat în artele spectacolului, a construit piesa în aşa fel încât cei mici să interacţioneze cu personajele din poveste. Este deţinător a numeroase premii printre care Premiul pentru regie al Festivalului de Teatru de Păpuşi ”Gulliver” din Galaţi şi Premiul de Interpretare la Festivalul Internaţional de păpuşi şi animaţie, de la Cluj Napoca. Din distribuţie fac parte: Cristi Bulagea - povestitorul, Doru Perpelea - poliţistul Nino-Nino, mecanicii poveştii - Viorica Stamate, Marina Măgală, Mioara Dospina şi Felicia Ştefan. Muzica este asigurată de Constantin Panaite, încheie sursa citată.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: