Prefectul Cornilă, la premierea elevilor de 10: Astăzi ei sunt mai-marii județului/ Performanța merită apreciată și încurajatăVIDEO

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat astăzi la festivitatea de premiere a elevilor de 10. 

 

Ceremonia a avut loc în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia. În debutul festivității, inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc, i-a prezentat pe prefectul Sorin Cornilă și președintele Consiliului Județean Doina Federovici drept „mai-marii județului”.

 

Motiv pentru care la începutul discursului său, Sorin Cornilă a ținut să precizeze că astăzi elevii premiați sunt „mai-marii județului”.

 

„Dați-mi voie să fac o trimitere la prezentarea inspectorului general la început... Astăzi ei (n.r. elevii premiați) sunt mai-marii județului”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

Ulterior, s-a adresat elevilor care au luat nota 10 la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat.

 

„Performanța merită apreciată și încurajată! Iar voi sunteți exemple de urmat. Și nu doar pentru colegii voștri. Nu-mi plac etichetele, dar voi sunteți elevi de 10. Se cuvin aprecieri și părinților voștri care v-au susținut și de asemenea domnilor și doamnelor profesori care v-au îndrumat. Mult succes în continuare! Părinți, profesori și autorități, cu toții suntem mândri de voi”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a mulțumit tuturor „actorilor” din sistemul educațional.

 

„Am fost, sunt și voi fi alături de comunitatea școlară din județul Botoșani. Contez pe colaborarea și profesionalismul tuturor inspectorilor școlari în aplicarea noilor Legi ale educației. Totodată le mulțumesc tuturor celor care, zi de zi, contribuie la crearea unui mediu propice dezvoltării copiilor noștri în unitățile școlare!”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

De asemenea, prefectul a amintit și de cele 20 de unități de învățământ de la nivelul județului care încă mai au toalete în curte.

 

„Am făcut progrese, deși mai sunt 20 de unități de învățământ din județ care au toaletele în curte, dintr-un total de peste 470, dar pentru majoritatea dintre ele există linii de finanțare și vor fi reabilitate și acestea 20. Lucrăm în această perioadă să creștem numărul cabinetelor medicale din școli. E și un obiectiv personal. În ceea ce privește Ministerul Educației,  au fost puse în consultare publică ghidurile de finanțare pentru apelurile de proiecte ce au în vedere reducerea abandonului școlar, precum și construcția de campusuri școlare rurale”

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

 

Și a încheiat susținând că „Schimbarea în bine poate avea loc doar prin eforturi colective și printr-un parteneriat strâns între toți cei implicați în viața școlii. Copiii noștri merită toate eforturile”.