Dacă în trecut existau probleme în acest sens, șefa acestei unități de stat dă asigurări că toți angajații pot pleca acum prin rotații în concediu de odihnă, fără a fi perturbată activitatea.
Unitățile poștale din mediul rural sunt și ele suprasolicitate uneori, iar unii cetățeni nu optează pentru prezentarea la oficiu, ci pentru serviciul de livrare la domiciliu.
În trecut, zona rurală era reprezentată de un deficit evidențiat al numărului de poștași care să împartă pensii și altele.
Din această cauză, și mai ales din cauza volumului de muncă ridicat, poștașii nu puteau să beneficieze de concediu de odihnă.
,,Nu există această problemă, ei se înlocuiesc unii pe alții și își iau concediu în perioada în care nu avem achitări, după data de 15 ale lunii când se termină de achitat pensiile, mai avem după și alte categorii, dar mai puține. Dar, în perioada aia ei îşi pot lua concediu, sunt înlocuiți de colegii lor. După data de 15 scad achitările și atunci ei își pot lua concediu de odihnă.”
Vica Purice, director Oficiul Județean de Poștă Botoșani.
La momentul actual, nu mai există această problemă, ba mai mult, poștașii sunt dotați cu aparatură care să ușureze serviciul pe care îl prestează.
,,Poștașii încasează la domiciliu facturile. Ei sunt dotați cu niște dispozitive moderne (PDA) și încasează la domiciliu clientului. La începutul lunii este afluxul mai mare pentru că se achită pensiile. Avem asigurările sociale, avem agricultorii, deci sunt în număr mare. După data de 15 scad achitările.”
Responsabilii de livrare au oportunitatea de concediu de odină, în principal după jumătatea fiecărei luni, iar colegii lor se bazează pe un ajutor reciproc.