Poruncă de la Crin cu ploaie de sesizări la MAI la listele electorale - DOCUMENT

 

Partidul lui Crin pare să se transforme în instituţie a statului mai nou şi trasează sarcini pentru primari sau preşedinţi de consilii judeţene din teritoriu cărora le cere să facă demersuri pentru a menţine în aer referendumul derulat în data de 29 iulie.

Concret, printr-o adresă trimisă în toată ţara sâmbătă, 4 august 2012 din partea Secretariatului General al PNL au fost precizate o serie de măsuri care trebuiesc luate de urgenţă, fiind impus chiar şi un termen stabilit două zile mai târziu, adică luni 6 august.
Celor vizaţi li s-a solicitat să facă sesizări către Ministerul Administraţiei şi Internelor cu privire la toate neregulile din listele electorale permanente privitoare la persoane decedate, persoane care nu au drept de vot din cauza unor hotărâri judecătoreşti, persoane care se regăsesc de două sau mai multe ori în liste, persoane care nu au toate câmpurile completate în liste, adică nu au trecut în LEP domiciliul sau alte date şi orice alte probleme identificate.Este foarte important să faceţi aceste sesizări indicând şi câteva exemple din fiecare categorie de neregulă sesizată. Data limită până la care se va transmite oficial sesizarea neregulilor, luni 6 august, ora 14:00”, se arată în adresa trimisă de formaţiunea politică.

În ciuda indicaţiilor clare, vicepreşedintele PNL Botoşani a negat că ar fi ştiut de existenţa acestei adrese, catalogând-o ca fiind una pe linie de partid şi care nu ar fi ajuns şi în atenţia sa. „Înseamnă că l-o fi sunat pe dl. preşedinte. Eu cred că e pe linie de partid, eu ştiu dacă sunt anumite sesizări vis a vis de, nu ştiu, relaţiile noastre pe linie de partid”, a declarat Gheorghe Sorescu. Liberalul a mai menţionat că astfel de cereri de la centru sunt emise periodic şi nu sunt întotdeauna duse la îndeplinire. „Se va da o hotărâre de Guvern care va stabili foarte clar atribuţiile după care discutăm, adică nu discut …adrese din astea vin şi pleacă, deci din punctul meu de vedere trebuie să fie o chestie instituţională ca să o respecţi, aşa din auzite…”, a mai spus Gheorghe Sorescu.