Portariuc acuzat că direcţionează bani frumoşi spre o firmă de apartament din capitală

 

Primarul de Botoşani este acuzat de opoziţia din Consiliul Local că a direcţionat cu bună ştiinţă fonduri importante de la buget spre un SRL din Bucureşti, deşi ştia că nu are nici un rost alocarea respectivulor bani. Potrivit consilierului local Florin Ghiorghiţă, în bugetul oraşului pe anul în curs s-au prevăzut o sumă importantă pentru efectuarea unui audit în vederea contractării creditului de aproape 10 milioane euro de la Banca Mondială.
primarul Ovidiu Portariuc intalnire Banca Mondiala

Scopul principal invocat de edilul şef a fost asigurarea cofinanţării la Parcul Regional de Agrement Cornişa, în condiţiile în care ar fi cunoscut că instituţia financiară menţionată nu acordă credite pentru asemenea lucrări.
„La aprobarea bugetului au fost votaţi peste 200.000 de lei pentru un serviciu de audit financiar pentru contractarea unui împrumut în valoare de 42 milioane de lei de la Banca Mondială, bani care s-au dus la o firmă de apartament, fără nici un fel de licitaţie publică, fără nici o selecţie de ofertă măcar, bani care din punctul nostru de vedere, sunt irosiţi, sunt aruncaţi în vânt. Şi sunt bani de la dvs., de la mine, de la toţi cetăţenii acestui oraş”, a afirmat Florin Ghiorghiţă. 
CITEȘTE ȘI:
 Primarul – întâlnire în capitală cu Banca Mondială pentru un credit - FOTOGALERIE
Ovidiu Portariuc ar fi militat totuşi pentru contractarea societăţii de consultanţă din capitală tocmai pentru a o alimenta cu nişte bani.
„Banca Mondială nu finanţează activităţi recreative, finanţează – şi se ştia foarte bine dinainte lucrul acesta – finanţează doar lucrări în cadrul municipalităţii de apă, canalizare, termoficare şi infrastructură şi nici într-un caz pentru dezvoltarea unui centru de agrement zonal”, a mai spus Florin Ghiorghiţă.
Firma din Bucureşti contractată de Primăria Botoşani a eşuat în a convinge reprezentanţii Băncii Mondiale să finanţeze parcul Cornişa, dar şi-ar fi luat totuşi banii. Fostul viceprimar şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că la mai bine de un an de la data la care era programată prima licitaţie, la Parcul Cornişa „nu se văd nici un fel de lucrări, probabil aşteptăm să vină iarna ca să înceapă partea de săpătură” .
CITEȘTE ȘI:
 Lovitură de teatru: Banca Mondială NU oferă finanţare pentru Cornişa