Întâlnirea a fost una interactivă, cu discuții libere în care copiii au pus diverse întrebări legate de situațiile de urgență.
Pompierii le-au explicat în detaliu toate măsurile care pot fi luate pentru a preveni incendiile și înecul, cum să se protejeze în caz de cutremur, precum și modul în care trebuie să acționeze atunci când văd o persoană aflată în dificultate.
În același timp, le-au dat și sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber în vacanță aflând informații care le vor fi de folos, în viitor.
Copiii au mai aflat și în ce situații pompierii intervin cu autospecialele de stingere cu apă și spumă și descarcerare, dar și cum se folosește fiecare accesoriu. Au probat echipamentele de protecție folosite de salvatori pe timpul misiunilor și au testat presiunea furtunelor.
Pe timpul acestei acțiuni, pompierii au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” "Nu tremur la cutremur" și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, cu următoarele recomandări:
Activitatea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.