Gospodăria unui localnic din comuna Corni, compusă dintr-o casă, trei anexe şi un depozit de furaje, a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit în seara zilei de 6 august.
Iniţierea s-a produs într-o bucătărie de vară, lipită de casă, de la un mijloc de preparare a hranei lăsat nesupravegheat. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere. Flăcările s-au propagat cu repeziciune la întreaga gospodărie din cauza cantităţii mari de materiale combustibile (furaje, lemne de foc, cherestea, cereale), depozitate în imediata vecinătate a focarului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului la ora 20.34.
La faţa locului s-au deplasat pompierii militari, precum şi voluntarii din comuna Corni. Acestora li s-a alăturat un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna suceveană Dumbrăveni, cu o autospecială cu apă şi spumă. Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii voluntari. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau o parte din casă, trei anexe, depozitul de furaje, existând pericolul ca flăcările să se extindă la alte două gospodării. Flăcările măsurau peste opt metri şi puteau fi observate de la câţiva kilometri distanţă. Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, s-au luat măsuri de protejare a gospodăriilor din vecinătate, aflate la o distanţa forte mică de focar.
Incendiul a fost stins în circa două ore. Alte patru ore s-a intervenit pentru descoperirea şi eliminarea unor eventuale focare ascunse pentru a evita reaprinderea. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, au acţionat, în total, 30 de pompieri militari şi voluntari de la Corni şi Dumbrăveni, cu nouă autospeciale, dintre care de opt de intervenţie şi una pentru suport şi conducere operativă. Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile aflate în gospodărie care întreţineau arderea şi au favorizat extinderea, dar şi de căldura foarte mare degajată.