Polivalenta pe cale de prăbuşire, edilii caută bani pentru reparaţii

 

Municipiul riscă să piardă una dintre cele mai frumoase baze sportive de la Botoşani şi anume Sala Polivalentă Elisabeta Lipă care, la câţiva ani de la darea în folosinţă deja prezintă importante deteriorări pentru care sunt necesare importante sume de bani în vederea efectuării de reparaţii. Mai mult decât atât, societatea care a făcut investiţia se află momentan în faliment.

Sala Polivalentă a fost construită de societatea Ascon cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a fost dată în folosinţă în urmă cu cinci ani de zile, mai exact în 2008 după mai mulţi ani când lucrările practic au stagnat din lipsă de resurse financiare. La o distanţă de câţiva ani, baza sportivă deja prezintă deteriorări, în acest sens municipalitatea făcând o evaluare care să fie transmisă către factorii decizionali. „Având în vedere situaţia de acolo şi având în vedere faptul că lucrurile riscă să degenereze în sensul că sala tinde să se distrugă, în afara faptului că am contactat şi am discutat cu cei de la Compania Naţională de Investiţii care au efectuat investiţia aici şi care ne-au promis o soluţionare, am transmis o adresă către Inspectoratul de Stat în Construcţii vis a vis de ceea ce s-a constatat acolo şi vom încerca să luăm măsuri, ori pe linie de buget local, asta în situaţia în care CNI nu ia măsuri urgente de investiţie”, a declarat viceprimarul Viorel Iliuţă.
Mai exact sunt necesare lucrări de refacere a finisajelor şi pardoselilor deteriorate de reparaţii la aeroterme, lucrări de execuţie a pardoselii exterioare dar şi a acoperişului, cauzate de infiltraţii. În cazul în care CNI nu va aloca fonduri pentru efectuarea reparaţiilor, municipalitatea va trebui să facă această alocare financiară din bugetul Primăriei. Şi asta în condiţiile în care nu se poate îndrepta împotriva constructorului, iar perioada de garanţie oricum era expirată. „Constructorul a fost Ascon care este în faliment, iar garanţia este de doi ani de zile”, a mai spus viceprimarul. Investiţia a costat aproximativ 10 milioane de lei, 8,5 milioane lei venind de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar diferenţa de 1,5 milioane lei de la bugetul local.
CITEŞTE:
 INTERVIU: Cătălin Flutur – iunie 2006