Polițistul arbitru care a arbitrat Dinamo – FC Botoșani stârnește o FURTUNĂ în fotbal

La raport! De ieri, toți arbitrii și observatorii au fost puși să semneze o declarație de interese că nu au afaceri ce le pot influența activitatea sportivă.  

 

CCA, în întârziere

 

Toți arbitrii și observatorii CCA din cadrul Comisiei Centrale de Arbitri (CCA) sunt nevoiți să semneze o declarație de interese prin care să arate că nu derulează activități care le pot influența activitatea sportivă.

 

Cei circa 300 de vizați au primit prin email formularul, având două săptămâni pentru a-l completa.

 

Din moment ce completarea unei astfel declarații fusese aprobată de Comitetul Executiv al FRF din 3 iulie, înainte de începerea campionatului, decizia a fost luat pe repede înainte de șefii CCA, aflați ”în întârziere”.

 

Totul s-a petrecut după ce arbitrul George Rădulescu a greșit grav în meciul Dinamo – FC Botoșani (1-1), din etapa a 9-a a Ligii 1. Între altele, ”centralul”, susținut de managerul Alexandru Deaconu, a refuzat trei lovituri de la 11 metri echipei moldovene.

 

Polițist, adjectiv

 

Rădulescu este cadru MAI, fiind șeful Poliției din Bragadiru (Ilfov), iar în condițiile în care declarația ar fi fost completată, ar fi fost recomandabil ca el să nu ”fluiere” Dinamo, echipă susținută de cadrele Ministerului de Interne, scrie Libertatea.

 

Dealeri, directori de CSM, membri în Consiliu Director

 

Nu e însă singurul caz. Unul dintre asistenții de Liga 1, Dragoș Iliescu, din Craiova, e dealer de echipament, derulând afaceri cu mai multe entități sportive. Observatorul Cristi Nica este director la CSM Ploiești, club care participă în competiții organizate de FRF. Despre Marian Salomir, fost arbitru, azi observator, s-a scris că a făcut parte din Consiliul Director de la U Cluj, echipă din L2.

 

 

De asemenea, alți ”cavaleri” sunt dealeri de mașini, un arbitru din Liga 3 are fiul antrenor la Liga Elitelor și exemplele pot continua. Interesantă este și poziția lui Alexandru Tudor, care lucrează la FCSB. ”Brad Pitt” a fost eliminat de pe lista de pe acest sezon.

 

Această declarație de interese nu e o premieră, numai că ea nu a mai fost completată de pe vremea când Ion Crăciunescu era șef CCA.

 

Pe de altă parte, sunt cazuri care eu făcut istorie.

 

Crăciunescu, Colțescu, Balaj…

 

În 1995, însuși Ion Crăciunescu era dealer de televizoare a aceleiași mărci pe care o distribuia George Copos. Chiar și așa, a condus finala Cupei României, Rapid – Petrolul 0-0, 4-5 după lovituri de departajare, dezavantajând echipa ploieșteană.

 

Până și Cristi Balaj, șeful Agenției Naționale Anti Doping. În 2005, pe vremea când era activ, el a fost judecat de CCA pentru greselile comise în meciul Gloria Bistrița – FC Vaslui (1-1). Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor, l-a acuzat pe Balaj că a arbitrat pe interes, având afaceri cu vicepreședintele bistrițean Heinrich Schorsch. În 2008, după un meci Dinamo – Unirea Urziceni, Cristi Borcea, fostul acționar al ”câinilor” îl acuza pe arbitrul craiovean Sebastian Colțescu: ”Hai, scrie acolo, în raport că am intrat peste tine în cabină! Dar nu uita să mai precizezi ceva! Scrie că şi din banii mei ţi-ai luat maşină!”.

 

Centralul oltean își cumpărase în 2007 un Mercedes second-hand, pentru care a plătit peste 20.000 de euro, cu sprijinul lui Borcea.

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store