Poate cea mai mare din mediul rural botoșănean: Aproape 100.000 de euro la Ipotești pentru o parcare cu rigole, copaci și spații verzi – GALERIE FOTO

În centrul comunei Mihai Eminescu se apropie de finalizare probabil cea mai mare parcare din mediul rural botoșănean. Aceasta este construită pe un teren aflat peste drum de Primărie.

 

Au cumpărat teren de la un privat


Administrația de la Ipotești deținea 200 de metri pătrați în zonă și pentru a amenaja parcarea a mai achiziționat 1.400 mp de la un privat.


Primarul susține că peste o sută de oameni vin zilnic cu treburi la instituție și că aproape fără excepție își lasă mașinile în stradă, îngreunând circulația și uneori blocând accesul locuitorilor din apropiere în propriile curți.


Totodată, înainte automobilele angajaților staționau pe locul în care acum se construiește parcarea, însă terenul era impropriu pentru așa ceva.


Astfel, o parte din spațiile nou create vor fi destinate funcționarilor, iar celelalte botoșănenilor veniți cu treburi la Primărie.


Lucrările au început în a doua parte a lunii iulie și sunt prevăzute a se finaliza până săptămâna viitoare.

 

”Aici era o baltă înainte”


După care se va trece la plantarea de gazon și copăcei care vor delimita terenul în sectoare.


Parcarea este prevăzută cu rigole pentru scurgerea apei, iar valoarea întregii investiții se ridică la circa 450.000 de lei, inclusiv TVA.


40


de locuri va avea parcarea


”La final va ieși frumos, cu marcaj, cu tot. Parcarea va fi gratuită, va fi pentru public și pentru angajați. Aici era o baltă înainte, au turnat jumătate de metru de piatră ca să aducă terenul la nivel”,


Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

 

Răsare și o ”casă a banilor”


Proiectul de peste drum de Primărie va fi continuat cu ridicarea unui sediu pentru Serviciul de Taxe și Impozite Locale pentru a descongestiona activitatea instituției.


Primăria Mihai Eminescu a depus în acest sens o documentație la Compania Națională de Investiții, iar primarul Verginel Gireadă speră ca în 2023 să primească finanțare, proiectul fiind unul de ”extindere sediu Primărie”.


”Cum dau bani pentru cămine culturale, așa dau și pentru extinderea de sedii de primării. Nu mai încăpem, trebuie să o regândesc. Când am construit sediul actual al Primăriei, localitatea avea 6.000, nu 10.000 de locuitori”,


Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.


2007


este anul în care s-a construit actualul sediu al Primăriei Mihai Eminescu.


Deja în spatele Primăriei a fost ridicat un alt imobil doar pentru arhiva instituției.