Pentru prima dată unui liberal i-a plăcut de Portariuc și-l vrea pe Armin van Buuren la Botoșani

În vară, la Botoşani se va deschide cel mai mare parc de distracţii din zona Moldovei. Este vorba despre Cornişa Aqua Park&Sports, la care se lucrează de câţiva ani. Complexul va avea aqua-park, tubing, bazine de înot acoperite şi în aer liber, plajă, patinoar acoperit, terenuri de sport, râu pentru rafting. Administrarea parcului va fi o adevărată provocare, deoarece costurile funcţionării anuale se ridică la 7,4 milioane lei, adică 1,7 milioane euro.

 

Vară cu piscine

Lucrările la cel mai mare complex de agrement din Moldova, Cornişa Aqua Park&Sports, sunt aproape de final. Eugen Ţurcanu, directorul Direcţii Servicii Publice Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani, instituţie care va administra complexul, spune că preluarea şi punerea în funcţiune a parcului se va face în două etape.

 

„Suntem aproape de a prelua terenurile de sport, skate-parkul, patinoarul, amfiteatrul şi locurile de joacă. S-au făcut toate probele la aceste obiective, le vom prelua şi le vom autoriza, le vom acredita şi apoi, în primăvară, vor fi deschise pentru accesul publicului”,
Eugen Ţurcanu, director DSPSA Botoșani

 

Asfalt pentru drum

 

El a precizat că accesul în această zonă a parcului Cornişa va fi făcut, în primă fază, prin drumul pe care se intră din faţă de la Modern Calor, de pe strada Pacea. Directorul DSPSA a precizat că se aşteaptă ca municipalitatea să aloce bani pentru asfaltarea acestui drum.
Accesul la locurile de joacă, la skate-park şi pentru alergare pe aleile parcului vor fi gratuite, în timp ce la patinoar şi terenurile de sport se vor plăti tarife care urmează să fie stabilite de Consiliul Local.

 

Eugen Ţurcanu a spus că mai sunt de efectuat lucrări la partea de consolidare a terenului surpat în vara anului trecut în zona bazinului exterior, la lacul de agrement şi la podul care să facă accesul principal în parc dinspre drumul european Botoşani-Suceava.

 

„Ne străduim ca la începutul verii să fie finalizate toate lucrările, astfel încât să inaugurăm şi mult aşteptata parte”, a precizat Ţurcanu.

 

Pentru impactul economic, Cornişa Aqua Park&Sports va fi promovat la nivel regional, în zona turistică Bucovina, în vămile Stânca-Costeşti, Rădăuţi Prut şi posibil Siret, la intrările în judeţul Botoşani şi în municipiu.

 

Costul anual de funcţionare a parcului

 

Administrarea parcului Cornişa va fi o adevărată piatră de încercare pentru administraţia locală. Construcţia parcului s-a făcut extrem de greu, cu greşeli de proiectare, cu reproiectare, cu bâlbâieli administrative. Administrarea acestui obiectiv pare a fi de speriat când ne gândim cât va costa anual funcţionarea lui.

 

„Va fi dificil pentru că este nevoie de 7,4 milioane lei pe an pentru întreţinerea lui, pentru energia electrică necesară pentru ca tot ce este acolo să funcţioneze. Este mai mult decât o provocare şi comunitatea locală trebuie să ştie că în primii doi ani de funcţionare va trebui ca acest parc să fie susţinut financiar pentru a funcţiona şi a fi adus la stadiul de profit sau măcar să se autosusţină financiar”, a completat Eugen Ţurcanu.


Din aceste motive, tarifele vor fi calculate în aşa fel încât volumul de utilizatori să acopere costurile de funcţionare.

 

Inaugurare cu un mega-spectacol

 

Pentru ca la nivel regional Cornişa Aqua Park&Sports să aibă vizibilitate în rândul publicului ţintă, adică tinerii, trebuie organizată o inaugurare grandioasă pentru a atrage studenţii din Iaşi şi Suceava şi turiştii veniţi pe timpul verii la mănăstirile din Bucovina.
Eugen Ţurcanu spune că ideea fostului primar Ovidiu Portariuc ar putea fi preluată şi pusă în practică în parteneriat cu firme private care să suporte costurile.

 

„Eu sunt corect şi recunosc faptul că mi-a plăcut ideea fostului primar Portariuc să aducem un DJ foarte cunoscut şi apreciat, mă refer la Armin van Buuren”, a completat directorul DSPSA.

 

În ceea ce priveşte cele câteva terase şi restaurante pentru care s-a licitat de mai bine de un an, acestea vor fi construite după inaugurarea din vară.

(Sursa – Evenimentul Regional al Moldovei)