Patron de ”bătăuși” condamnat la închisoare pentru fals în declarații

Un afacerist din Botoșani a fost condamnat de magistrați joi, 24 septembrie 2015, la patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a comis infracțiunea de uz de fals și fals în declarații.

 

Florin Cazacu care a fost administratorul unei firme de pază din Botoșani, a câștigat o licitație în anul 2012, organizată de conducerea Spitalului Județean Mavromati. La momentul respectiv, administratorul societății nu a acționat corect din punct de vedere legal, și a falsificat un document pentru a arăta ca firma pe care o deține nu are datorii la Fisc. Realitatea a fost că societatea pe care o administraFlorin Cazacu avea înregistrate debite de 150.000 de lei. Redăm mai jos decizia luată de magistrații de la Judecătoria Botoșani, în urma ședinței de ieri:

 

Condamnă pe inculpatul Cazacu Florin, pentru săvârșirea infracţiunii de: - fals material în înscrisuri oficiale, la pedeapsa de 4 luni închisoare; - uz de fals, prevăzută și pedepsită de art. 290 Cod penal din 1969(prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de uz de fals, prev. și ped. de art. 323 Cod penal), cu aplicarea art. 5 Cod penal, la pedeapsa de 4 luni închisoare; - fals în declaraţii, prev. și ped. de art. 292 Cod penal din 1969(prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de fals în declaraţii, prev. și ped. de art. 326 Cod penal), cu aplicarea art. 5 Cod penal, la pedeapsa de 4 luni închisoare. În temeiul art. 33 lit. a, art. 34 alin. 1 lit. b Cod penal din 1969, contopește pedepsele aplicate și dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 4 (patru) luni închisoare. În temeiul art. 12 din Legea nr. 187/2012 combinat cu art. 71 Cod penal din 1969, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a, lit. b Cod penal din 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 81, art. 82 și art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale și a pedepsei accesorii aplicate inculpatului pe o durată de 2 ani și 4 luni, atrăgând atenţia acestuia asupra dispoziţiilor art. 83 și art. 84 Cod penal din 1969, care reglementează revocarea acestui beneficiu în cazul săvârșirii, cu intenţie, a unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare, consecinţa fiind executarea pedepsei în regim de detenţie. Anulează înscrisul fals de la fila 45 ds. U.P. Respinge, ca inadmisibile, pretenţiile civile în sumă de 32.982 lei formulate de partea civilă S.C. Tudor Guard S.R.L. Botoșani. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”.