Botoşănenii la psiholog: părinți disperați, cupluri, dar și copii - Psihoterapia nu înseamnă să fii nebun și să cauți ajutor

Psihoterapia a ajuns să fie și în județul nostru un serviciu indispensabil pentru unii botoșăneni. Ce-i drept, mersul la psiholog nu este deloc un lucru rău, ci chiar benefic atât pentru cei mici cât și pentru cei mai mari. Tocmai din acest motiv, toate categoriile de vârstă trec prin cabinetul unui specialist de acest gen.

 

Psihologul este prietenul unora dintre botoșănenii care vor să fie mereu prezenți, conștienți și mândri de ceea ce întreprind sau pentru aceia care au o problemă și singuri nu găsesc o rezolvare. Oricare ar fi, motivele pentru care ajung oamenii la psiholog sunt diverse.

 

”Oamenii au început din ce în ce mai des să conștientizeze că psihoterapia nu înseamnă să fii nebun și să cauți ajutor, ci înseamnă că ai nevoie de niște servicii, la fel cum te duci să vorbești cu un designer despre cum îți faci casa, la fel îți aranjezi și mintea,”

Cristina Lupașcu, psiholog (foto jos)

 

Preponderent, la psiholog vin mai ales botoșănenii cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Pragul cabinetului este trecut și de familii cu copii. Părinții consideră că minorul are o problemă, însă odată ce fac cunoștință cu specialistul, cauza depistată de ei prinde o altă formă.

 

”Prima ședința în momentul în care vine copilul o fac cu întreaga familie, pentru că îmi doresc ca întreaga familie să conștientizeze că acel copil trăiește într-un mediu și dacă el întâmpină o problemă, de fapt problema efectivă aparține mediului, nu neapărat copilului. El doar aduce la suprafață o problemă existentă în familie.,”

Cristina Lupașcu, psiholog

 

Cât despre buget, atunci când vorbim de psiholog, banii par să nu fie o problemă. O ședință pornește de la 80 de lei și poate ajunge și chiar la câteva sute de lei.

 

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store