Pe lângă instituțiile de cultură care sunt susținute financiar de Primăria Botoșani, de anul acesta va rupe din bugetul local o bucată însemnată și parcul regional de agrement turistic și sportiv Cornișa.
La acest moment au fost deschise doar două obiective, patinoarul și terenurile de sport. Într-un viitor mai degrabă apropiat parcul se va deschide integral. Fiind la început de drum și fără experiența altor obiective similare pe plan local, nu se cunoaște la acest moment care ar fi suma necesară pentru funcționarea parcului Cornișa.
Și nici încasările nu pot fi estimate pentru că nu se știe care va fi ecoul în alte județe sau în statele învecinate în ceea ce privește numărul de turiști care ar putea veni la Cornișa.
„Vom primi subvenție dar ca să dezvolt subiectul, de asta a și fost ideea atribuirii acestui parc de agrement către DSPSA, tocmai pentru a putea fi gestionat de o instituție publică, în ideea de a găsi acel echilibru, în perioada în care suntem oricum obligați să implementăm proiectul, între cheltuieli și venituri”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani
Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) crede la acest moment că este nevoie de vreo doi ani de zile pentru o corelare fidelă și reală între partea de funcționare cu cea de venituri încasate.
„Nu exclud că ar fi o soluție în timp să-l transformăm într-o societate, SRL sau SA, a municipalității care să se administreze și să meargă autonom. E dificil să combini adăpostul de câini fără stăpân cu spații verzi cu parcul regional Cornișa”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani
Un studiu efectuat de o companie din București în perioada 2015 – 2016 indica o sumă de vreo 7,3 milioane de lei noi pentru partea de cheltuieli pentru funcționarea obiectivelor din parcul de agrement.
Și undeva tot pe acolo drept încasări în urma exploatării la capacitate maximă a parcului Cornișa.
„Noi credem că aceste sume sunt ușor umflate, sunt prea mari. Noi estimăm undeva până la 4,5 milioane de lei să fie cheltuielile într-un an de zile, pe partea de funcționare. Până nu rulez totul odată, să exploatez toate obiectivele, nu putem să ne dăm seama”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA Botoșani
În toată această ecuație complexă, conducerea DSPSA ia în calcul inclusiv externalizarea unor servicii din cadrul parcului Cornișa, pentru asigurarea mentenanței la instalațiile de climatizare sau la întreținerea pompelor de la râul de raffting.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL: