Parcările din municipiu rămân GRATUITE – un ales se plânge de pândă la ceas de sărbătoare

Regulamentul de administrare al parcărilor publice cu plată dotate cu parcometre din municipiul Botoşani a fost publicat pentru dezbatere publică și ulterior introdus în ședință ordinară de Consiliu Local spre aprobare. Nu a fost adoptat pentru că aleșii au venit cu tot felul de propuneri și au cerut un răgaz pentru a fi modificat.

 

Prezentat sub forma unui proiect de hotărâre în ședința ordinară aferentă lunii ianuarie, regulamentul a stârnit mai multe discuții la masa dezbaterilor. Primul a intervenit Florentin Ursuleanu care a spus că a parcat pe timpul unei sărbători legale și a fost la un pas să fie amendat de Poliția Locală.


”Nu am mai fost amendat cu 700 de lei ci am primit avertisment de la Poliția Locală. Cred că e o omisiune acest regulament și a variantei prezentată de dl. Cosmin Andrei faptul că există și sărbători legale în care îi ceri omului care și-a lăsat mașina într-o parcare cu plată, să plătească. De asta la articolul 15 aș vrea să fie prelungit cu ”plata parcării cu plată se va face zilnic între orele 8:00 -18:00, cu excepția sărbătorilor legale. Poate să cadă 1 ianuarie într-o vineri și atunci ce fac? Plătesc parcarea când vin la Revelion sau cum?” – Florentin Ursuleanu, consilier local (fost PP DD).


A intervenit și Ovidiu Luca. El a adus în discuție abonamentele de 100 de lei cu valabilitate de o lună de zile. A mai avut ceva completări la modul în care este gândit noul regulament.


”Aș mai fi propus ca acel termen de parcare pe baza abonamentului să nu depășească un anumit număr de ore, ca să avem și control. E greu de realizat, nu prea ai cum să-l urmărești. Dar, pe formă” -  Ovidiu Luca, consilier local PNL.


A luat cuvântul și consilierul care a devenit un fel de înlocuitor al lui Florin Ghiorghiță și care se înscrie cu aceeași frecvență la interpelări pe care o avea și fostul viceprimar. Paul Onișa a declarat că în opinia sa aceste parcări ar trebui să fie gratuite pentru că astfel se ajunge la o ”hărțuire a cetățenilor care lasă loc la dușmănii” și că în opinia sa mai bine s-ar renunța la banii aruncați pe…panseluțe.


”Parcările toate sunt realizate cu contribuția cetățenilor. Eu cred că nu ar trebui folosite astfel de mijloace să obțină Primăria profit din astea, avem multe alte mijloace și locuri de unde putem obține profit. Eu cred că ar trebui să existe un regulament foarte suplu, să existe o oprire de câteva minute și atunci avem Poliția Locală sau echipele Primăriei să constate că o mașină este lăsată undeva cu zilele” – Paul Onișa, consilier local independent (fost PC).


Într-un final, inițiatorul regulamentului, adică viceprimarul Cosmin Andrei a retras proiectul de pe ordinea de zi.

„Stimați colegi a fost în consultare publică și puteau fi aduse modificări. Sunt binevenite și astăzi, majoritatea sunt pertinente, vă propun să ne întâlnim într-un cadru restrâns ca să punem cap la cap ceea ce s-a discutat azi. Sunt toate propuneri de bun simț mai puțin cu panseluțele iar legat de acest subiect, propun colegilor de la PNL să-i arate dlui Onișa un rezultat al sondajelor, poate mai scurtăm ședințele astea” – Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.


De altfel, Primăria a achiziționat mai multe utilaje de la fostul operator HSR și a avut în intenție înființarea unui serviciu în cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Liberalii l-au respins de fiecare dată când a fost introdus spre dezbatere.