Pădurea, aur verde pentru elevii unei școli din Botoșani – GALERIE FOTO

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente ecologice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

 

În acest context, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 12Botoșani, în parteneriat cu Direcția Silvică Botoșani, au realizat activități educative în cadrul proiectului educațional interinstituțional "Pădurea –Aurul verde", coordonat de prof. Nechifor Gabi și Balan Lăcrămioara.

 

Reprezentantul Direcției Silvice, ing. Arseni Savin, în întâlnirile cu elevii, le-a vorbit acestora despre conceptul Luna Pădurii, sărbătoare cu o lungă şi interesantă istorie. Cunoscută în trecut sub numele de "Sărbătoarea sădirii arborelui" şi mai nou numită "Luna pădurii", aceasta îşi are originea în ideea de a ocroti pădurea şi a fost iniţiată în România în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea "Sărbătoarea sădirii arborelui".

 

Copiii au învățat despre importanţa pe care o au pădurile în viaţa şi sănătatea oamenilor, au vizionat filme documentare despre pădure, despre riscurile poluării acesteia, a exploatării iraționale, au realizat expoziții cu mesaje emoționale, au purtat discuții interesante cu reprezentantul Direcției Silvice, au făcut drumeții tematice. Cele mai atractive activități au fost cele practice, desfăşurate în curtea școlii, unde s-au plantat puieţi de diferiți  arbori.

 

"Evenimentul încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii  vegetației forestiere. Ne bucurăm să îi avem alături și pe cei mici",

ing. Havriș Marius, director al Direcției Silvice Botoșani