Oraşul n-a primit nici un teren al Armatei, MApN şi-a dat de fapt un acord de principiu

 

29 mai 2013, ziua despre care primarul de Botoşani a anunţat că este cea care îl bucură cel mai mult din întreg mandatul, a rămas una fericită doar pentru el. La o lună şi jumătate de când anunţa că Ministerul Apărării Naţionale şi-a dat acordul pentru trecerea terenurilor Armatei la Consiliul Local Botoşani, municipalitatea nu a primit nici o palmă de pământ.
Terenurile Armatei Botosani

Documentaţia a fost trimisă din nou spre avizare la MApN

Astfel, în locul în care Ovidiu Portariuc punea în urmă cu 14 luni o cărămidă simbolică la viitoarele blocuri pentru tineri, promise tot în campania electorală, domnesc bălăriile. CL Botoşani ar fi trebuit să o adopte o hotărâre, lucru care a avut loc, pentru ca apoi Guvernul să aprobe transferul a 47 de hectare, ceea ce nu s-a mai întâmplat.
„S-a făcut studiul geo pentru a vedea exact structura şi ridicarea topografică, deci în urma comunicării noastre, a hotărârii de Consiliu către minister, s-a făcut o corespondenţă între minister şi unitatea militară de la Botoşani, cei de la unitatea militară ne-au solicitat să facem aceste expertize şi au făcut şi ei documentaţia şi a fost trimisă din nou spre avizare către Ministerul Apărării”, a afirmat Ovidiu Portariuc.

Acum se discută pe schiţe

Edilul şef a adăugat că, de fapt, în luna mai MApN şi-a dat doar un acord de principiu şi nu unul final, care trebuie acum obţinut. Deşi alte localităţi din ţară au reuşit să intre în posesia terenurilor Armatei prin adoptarea unor hotărâri de către Executiv, primarul dă asigurări că la Botoşani nu sunt întârzieri şi că lucrurile urmează o cale firească.
„Nici un caz nu este similar cu alt caz, sunt lucruri diferite. Într-un caz putem vorbi de 5 hectare, într-altul de 15, în altul de 80. Putem vorbi de o anumită structură a terenului, de localizare, de apropiere faţă de localitate, deci sunt cazuri particulare, sunt stadii diferite de negociere pentru fiecare caz în parte. Să nu credeţi că are cineva ceva cu Botoşaniul şi de asta ne-au lăsat pe noi… nu, pur şi simplu e mai uşor să faci hotărâre pe un teren de două hectare, de măsurat şi de inventariat şi de dat hotărârea faţă de un teren de aproape 80 de hectare”, a mai spus Ovidiu Portariuc.
Acesta a precizat că, faţă de luna mai, acum „se discută pe hârtie, pe schiţe tehnice”.
CITEŞTE ŞI:
 Portariuc : Este ziua în care mă bucur cel mai mult de la preluarea mandatului