Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE

Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.

 

”Nu-i șpagă, nu-i corupție”

 

Este vorba de fostul consilier municipal Paul Onișa și clădirea pe care o deține pe strada 1 Decembrie 1918, vis-a-vis de Biblioteca Județeană Mihai Eminescu.


Omul de afaceri susține că este blocat de ”mafia imobiliară”, care încearcă să-i zădărnicească orice încercare de a înstrăina clădirea pentru a-l determina să o vândă la o agenție cu un preț la jumătate față de cel solicitat.


Ca atare, a hotărât să acorde un premiu de 10.000 de euro oricărei persoane care îi aduce cumpărătorul și îl ajută astfel să încheie tranzacția.


”Eu apreciez efortul când îmi aduce un client. Și atunci mi se pare corect, ca să stimulez, trebuie să ofer un coeficient, un venit, un câștig din tot efortul acesta. Că, până la urmă, eu îmi valorific șansele de a vinde. Și mi se pare corect că eu să acord acest comision pentru că eu sunt proprietar, persoană fizică, nu este pe firmă aici. Și atunci eu, din prea plinul meu că am vândut, ofer acestui om care îmi duce cumpărătorul și am bătut palma și am făcut tranzacție, o sumă de bani. Că așa mi se pare corect. E un efort care trebuie plătit. Nu e nimic ilegal. Este un comision. Nu-i șpagă, nu-i corupție, nu sunt în partid, nu sunt lider, nu sunt nimic. Este o înțelegere interumană, atât”,


Paul Onișa, proprietar


490.000 de euro


este prețul solicitat de Paul Onișa


Fostul președinte al Partidului Conservator, care ulterior a candidat ca independent la Primăria Botoșani, ieșit de ceva timp din viața publică, a arătat că acceptă și plata în rate, cu condiția ca primă tranșă să fie ceva mai mare întrucât atunci ar trebui să predea cheile.


Clădirea nu are o dată certă a construcției, însă are parfumul uneia de epocă și a fost renovată în urmă cu mai bine de un deceniu, când Paul Onișa a preluat-o de la SC Nord Proiect SA.


”Vis-a-vis de Rida, pe Marchian, peste drum, la etajul 1 sau 2, la un apartament prețul este de 1.680 de euro / metru pătrat de suprafață utilă. Că așa se face evaluarea unui apartament, a unei case, la suprafață utilă. Eu am coborât prețul de la 1.300 de euro acum doi ani, la 942 de euro metru pătrat. Nu mai există nici în Parcul Tineretului la un asemenea preț”,


Paul Onișa, proprietar


520 mp

este suprafața utilă a clădirii. La aceasta se adaugă 215 mp de terase și balcoane.


Clădirea construită inițial pentru Banca Negustorească a României are parter cu terasă într-o curte interioară, cramă, mansardă și etaj, unse pot amenaja în jur de 30 de camere de hotel.