Conducerea societății Urban Serv nu va contesta decizia dată de Consiliul Județean la licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de administrarea rampei ecologice de la Stăuceni.
Dincolo de toate aprobările necesare de la forurile superioare, unitatea de stat ar trebui să pună la bătaie o sumă semnificativă care se ridică la peste 4 miliarde de lei vechi.
”Cred că mulți s-au întrebat de ce nu am făcut contestație în perioada licitației. Legislația prevede că în situația în care faci o contestație trebuie să depui o garanție de bună conduită nu mai mică de 1% din valoarea contractului și nu mai mare de 100.000 de euro. În situația noastră, la 42,7 milioane de lei înseamnă 427.000 de lei, sumă ce se constituie garanție”
Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA
Mai mult decât atât, acești bani pot reveni în conturile societății aflată în subordinea Consiliului Local Botoșani. Sau nu.
”În situația în care îți dă dreptate CNSC, banii sunt ai tăi, în situația în care pierzi, banii îi pierzi. Sigur, deci 4, 3 miliarde. Dacă un privat poate să ia decizia în două, trei zile, în situația noastră, noi trebuie să convocăm Consiliul de Administrație, apoi acționarii. Dacă ne aprobă să constituim garanția, ni se cer argumente și niciodată 100% nu poți fi convins de un lucru”
Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA
Urban Serv a depus o ofertă și la licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor către rampa de gunoi, de pe zona 4, adică municipiul Botoșani. Aici, există deja o contestație depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor și nu există un răspuns definitiv al comisiei de evaluare a ofertelor. (G.E.)