Odată cu creșterile salariale, Primăria Botoșani MĂREȘTE și taxele și impozitele

Practic, ultima majorare a taxelor obligatorii pentru cetățenii municipiului Botoșani a avut loc în anul 2013 și a fost obligatorie, prin lege. 

 

Pe atunci, salariul minim pe economie era undeva la 800 de lei, în prezent este aproape dublu. Taxele în schimb, au rămas la fel. 

 

Urmare a acestui fapt coroborat cu altele ce țin de „revoluția fiscală” și alte modificări din actuala guvernare, la Botoșani, se intenționează ca taxele și impozitele, o componentă din bugetul total al orașului, să crească cu 18 puncte procentuale. 

„Încercăm să găsim soluții de salvare, să putem să funcționăm măcar în cursul anul viitor și, de ce nu și pentru anii 2019 și 2020. Într-o perioadă încărcată cu vești bune sau proaste, nouă ne este greu să gândim un buget pentru 2018, pentru că, nu este o predictibilitate pe buget absolut deloc”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Bugetul local este compus din două mari surse, taxele și impozitele locale și cotele care revin Primăriei de la bugetul de stat, din impozitul pe venitul global. 

 

Dacă impozitul pe venitul global este în prezent de 16%, acest procent urmează să scadă la doar 10%. 

 

Ceea ce ar însemna pentru Botoșani, o scădere în buget de 40%. 

”Am încercat și am făcut tot felul de simulări pe taxe și impozite până la limita permisă de lege, într-o discuție cu dnii consilieri locali le-am prezentat o formulă de taxe pentru anul 2018 care nu ne acoperă nici măcar la jumătate, nevoile pe care le avem”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

S-a ținut cont și de situația din teren a botoșănenilor și anume nivelul scăzut de trai. 

 

18% este creșterea medie a taxelor și impozitelor de la Botoșani, nu la toate aceste dări în parte.

 
 
download from google play download from apple store