200 de kilograme de carne vor fi distruse după ce inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare din judeţul Cluj au dat peste cap planurile unei reţele ilegale ce se ocupa cu sacrificarea şi comercializarea animalelor. Acţiunea s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri cu ajutorul poliţiştilor, scrie Mediafax.
În gospodăria unui sătean din Sânicoară au fost sacrificate două oi şi o vită care au fost transportate la Cluj pentru tranşare şi livrare unei unităţi care avea programată o masă pentru 200 de persoane. Situaţia nu a fost una singulară, susţine şeful DSVSA Cluj.
„Este vorba de o situaţie în care s-au sacrificat ilegal două ovine şi o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranşarea, manipularea şi alte operaţiuni au avut loc în condiţii neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situaţiei şi urmează să stabilim sancţiunile care se impun în acest caz, în funcţie de gravitatea faptei. (...) Persoanele implicate în acest caz au fost audiate de Poliţie şi de DSVSA. Noi urmărim această reţea de circa trei luni“, a mai spus şeful DSVSA Cluj“, a declarat directorul DSVSA, Ioan Oleleu.
Potrivit acestuia, animalele erau sacrificate într-o gospodărie a unui cetăţean din satul Sânicoara de unde au fost, ulterior, transportate în Cluj-Napoca, unde a avut loc operaţiunea de tranşare, dezosare iar, ulterior, carnea urma să fie livrată unei unităţi unde era programată o masă extinsă, organizată pentru 200 de persoane. Acţiunea inspectorilor DSVSA Cluj s-a desfăşurat în colaborare cu IPJ Cluj.