Aproape o lună a trecut din ziua în care Pietonalul Transilvaniei s-a prăbuşit într-o zonă din apropierea străzii Victoriei şi nici până la această dată nu s-a trecut la refacerea respectivei porţiuni. Şi aceasta din cauza unei situaţii tipice administraţiei româneşti şi mai ales botoşănene.
La scurt timp după ce s-a format respectiva groapă, Primăria Botoşani a cerut SC Nova Apaserv SA să intervină. Solicitarea edililor se baza pe faptul că în ultimul an pe Pietonalul Transilvaniei au avut loc alte trei-patru surpări asemănătoare şi toate cauzate de avarii la o conductă de azbest a societăţii menţionate.
„Am observat surparea foarte adâncă şi imediat am telefonat la serviciul de investiţii pentru că Pietonalul Transilvaniei este în perioada de monitorizare împreună cu Pietonalul Bancar şi Pietonal Unirii fiindcă au fost modernizate prin proiect european şi sunt încă în perioada de garanţie”,
Marian Murariu, viceprimar Botoşani.
Acesta a adăugat că noua groapă s-a format tot pe traseul conductei care a mai cedat, ceea ce întăreşte varianta unei avarii de care ar fi răspunzător operatorul de apă şi canalizare.
Reprezentanţii companiei susţin însă că de data aceasta nu mai sunt vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat. Au comunicat însă doar verbal acest lucru municipalităţii, aşa că edilii le-au trimis o adresă oficială. Iar problema este că Primăria încă nu primise un răspuns, astfel încât nu ştia ce să facă mai departe.
„Suntem ţinuţi în şah de o hârtie de la Nova Apaserv. Ni s-a promis săptămâna trecută că vine, dar nu este sosită”,
Marian Murariu, viceprimar Botoşani.
Contactaţi de Botoșăneanul, reprezentanţii companiei controlate de Consiliul Judeţean au repetat că nu este treaba lor. Cât despre răspunsul aşteptat de edili, adresa urma să fie semnată miercuri după-amiază de directorul general al societăţii, pentru ca apoi să fie trimisă municipalităţii.
„Vă informăm că în urma verificărilor efectuate în teren de echipele de intervenţie ale reţelelor de apă-canal s-a constatat că nu există pierderi de apă, surparea având alte cauze”,
Răspuns SC Nova Apaserv SA.
Ady Petruşcă, directorul operaţional al societăţii, a dat asigurări că adresa va ajunge la Primăria Botoşani în cel mai scurt timp. El a avansat ideea că surparea s-ar fi putut produce din cauza beciurilor care au existat în acea zonă a urbei.
Oricum, sigur este că, deocamdată, singurul lucru făcut acolo îl constituie delimitarea zonei surpate tocmai în perioada September Fest. În acest timp groapa se tot măreşte. Pietonalul Transilvaniei a fost modernizat cu fonduri europene în al doilea mandat de primar al lui Cătălin Flutur. Acum a început să cedeze.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL