O faptă bună l-a costat scump pe un botoșănean: Acuzat că a furat banii de înmormântare, vrea să facă lumină: Femeia m-a rugat să o ajut - FOTO

La sfârșitul anului trecut, doi vecini de la un bloc din Botoșani se certau aprig din cauza banilor. Mărul discordiei: un ajutor de înmormântare. Bătrâna păgubită îl învinuia pe vecinul ei de la etajul III, că i-ar fi sustras o parte din suma pe care aceasta ar fi trebuit să o primească în calitate de ajutor de deces pentru soțul ei. „Faci o faptă bună, și uite unde ajungi”, spunea atunci vecinul acuzat. Astăzi, la aproape trei luni, Valeriu Harabagiu face lumină în acest caz, pentru liniștea sa.

 

„Ajută-mă, că nu știu ce să fac!”

Valeriu Harabagiu povestește că totul a început când Elena Coroi l-a rugat să îl ajute pe soțul ei să se deplaseze la ambulanță, bărbat care avea să nu mai supraviețuiască până a doua zi. Odată cu decesul acestuia, parcă și necazurile s-au năpustit asupra bărbatului ajuns la pensie. Bătrâna de 82 de ani l-a rugat să o ajute cu funeraliile, știind că acesta a lucrat în trecut la cimitirul Pacea, la monumente funerare. Plus că se înțelegeau tare bine între ei, ca vecini care au locuit în același bloc atâtea decenii.
„M-a rugat cu lacrimi în ochi: «Ajută-mă, că nu știu ce să fac!». Am mers la spital, am ridicat trupul, l-am depus la Biserica Rosetti, am alergat după toate actele care trebuiau întocmite, certificatul de deces, pensia de urmaș, ajutorul de înmormântare...”, își amintește bărbatul. Aici s-au împotmolit lucrurile, când Elena Coroi a depus plângere la poliție, convinsă fiind că binefăcătorul său a ridicat banii aferenți ajutorului de deces în numele său. Un fel de „fraudă” pentru o sumă de 1.100 de lei.

Dosarul a fost clasat

Cu toate acestea, Valeriu Harabagiu afirmă cu tărie că totul este, cel mai probabil, în imaginația bătrânei. Asta pentru că el nici nu a fost prezent când aceasta, împreună cu una dintre nepoatele sale, s-a prezentat la ghișeul Casei de Pensii pentru ridicarea ajutorului de înmormântare. 
„Eu am fost prezent doar când s-au predat actele, dimineața, urmând ca după-amiază la o oră stabilită, dumneaei să se prezinte cu nepoata, să ridice ajutorul de înmormântare, lucru pe care l-au și făcut. Eu nici nu am fost prezent la această etapă”, povestește Valeriu Harabagiu.
Bătrâna avea însă, la sfârșitul anului trecut, o altă variantă, și era convinsă că alături de ea a stat chiar vecinul Harabagiu, când a ridicat suma de bani de la Casa de Pensii. Versiunea este însă demontată de raportul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani (IPJ), care a clasat cazul.
„În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de investigare a fraudelor, s-a stabilit că fapta reclamată de către persoana respectivă nu s-a petrecut, astfel încât a fost dispusă clasarea acestei cauze”, explică Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ. Aceasta a mai adăugat că este imposibil ca o altă persoană să retragă o sumă de bani de la Casa Județeană de Pensii în numele titularului. Ceea ce aduce o fărâmă de dreptate vecinului acuzat de furt, după un gest de filantropie.
Cristina BABII
CITEȘTE:
 Plângere la Poliție de la o botoșăneancă care-și acuză vecinul că i-a luat din banii de la soț : Are trei arme de foc, te temi că vine și te împușcă în casă
[[galerie-foto]]