O nouă campanie este în plină desfășurare la Botoșani.
Specialiștii Direcției Agricole Județene (DAJ) vor să crească la nivelul județului Botoșani consumul de carne de oaie.
Botoșaniul are acea tradiție de a crește și de a consuma carne de oaie, dar se dorește să se amplifice prin crearea unor puncte de sacrificare și de promovare.
Astfel, se dorește să se deschidă un fel de carmangerie, în zona Pieței Centrale a municipiului, în care cetățenii să meargă să cumpere carne direct de la producător.
„Am vrea să înființăm și puncte de sacrificare pentru carne de oaie. Deci chiar avem un proiect foarte amplu pe consumul cărnii de oaie la nivelul județului Botoșani”,
Cristian Delibaș, director executiv DAJ
În acest moment există abatoarele care sacrifică animale, dar acestea sunt mixte, ca atare se dorește să fie înființate unități destinate exclusiv ovinelor.
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.000 de crescători de ovine.
Când anume se vor deschide aceste locuri?
„Nu depinde doar de specialiștii DAJ. Se încearcă până la sfârșitul anului acesta să se realizeze toate aceste lucruri. E o promisiune pe care mi-o fac mie însumi deocamdată. Cel mai târziu în 2018 le vom avea”,
Cristian Delibaș, director executiv DAJ
Directorul DAJ a afirmat că a început discuțiile și cu Stațiunea de Cercetare Popăuți care este stâlpul crescătorilor de ovine din județ.
Deși, pentru toate acestea este nevoie de multe lucruri, precum autorizații sau garantarea unui flux de marfă, directorul DAJ este convins că având sprijinul factorilor implicați se va realiza așa ceva și la Botoșani.