O botoșăneancă numită în conducerea celei mai mari companii aviatice din lume  

O româncă promovată pe un post important la cea mai mare companie aviatică din lume. Va coordona flota Flight Emirates.

 

A început ca însoțitoare de bord

 

Roxana Leonte a fost promovată de Flight Emirates, probabil cea mai mare companie de aviație din lume, pe o funcție importantă. 

 

După ce mai mulți ani, peste opt, Roxana a fost însoțitoare de bord, zburând cu cele mai mari avioane din lume, precum uriașul Airbus 380, acum a decis că este cazul să promoveze.

 

 

Pentru acest motiv, după ce a făcut școala de însoțitori de bord, românca, originară din Botoșani, a decis să urmeze cursurile unei academii superioare de aviație.

 

Așa se face că la finele anului trecut, Roxana Leonte a promovat și cursurile acestei academii, promovând ca ofițer pentru servicii aeronautice, anunță Foaia Transilvană.

 

Mai trebuie spus că Roxana este și absolventa unei facultăți de drept, dar și a unui master în Științe Penale și Criminalistice.

 

Ce presupune noua funcție

 

Ziua de 1 ianuarie 2025 a fost ultima pentru Roxana în calitatea ei de însoțitor de bord. La întoarcerea din cursă, colegii ai așteptat-o cu flori iar după ce a rostit un mic discurs a primit chipiul de ofițer aeronautic.

 

 

Un ofițer al Serviciului de informații aeronautice (AIS) este o persoană responsabilă de furnizarea de informații aeronautice piloților de aeronave și altor părți interesate din domeniul aviației.

 

Acestea pot include informații despre spațiul aerian, navigație, vreme și alți factori relevanți pentru operarea sigură și eficientă a aeronavelor.

 

Ofițerii AIS pot lucra în diverse medii, inclusiv centre de control al traficului aerian, birouri ale autorităților aeronautice și aeroporturi.

 

De asemenea, aceștia pot lucra pentru companii private care furnizează servicii de informații aeronautice pentru industria aviatică.

 

Pentru cine este acest post

 

Un ofițer de servicii de informații aeronautice trebuie să fie organizat, atent la detalii și să aibă excelente abilități de rezolvare a problemelor și de comunicare.

 

În plus, trebuie să fie capabil să se adapteze rapid la situații în schimbare, să fie atent la detalii și să aibă cunoștințe solide de matematică, navigație aeronautică și sisteme informatice.

 

De asemenea, persoana trebuie să fie capabilă să explice eficient și clar instrucțiunile de siguranță într-un mod calm și calm.