Nu renunță la vacanța de iarnă: CÂND vor elevii să recupereze ”vacanța impusă”

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei să păstreze vacanţa de iarnă aşa cum era stabilită iniţial.

 

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educaţiei să menţină vacanţa de iarnă în forma stabilită iniţial, iar una dintre săptămânile de "vacanţă impusă" să fie recuperată în săptămâna "Şcoala altfel" din semestrul al doilea.

 

Totodată, reprezentanţii elevilor cer suspendarea organizării tezelor pentru semestrul I, având în vedere că materia nu va putea fi parcursă în integralitate.

 

Consiliul Naţional al Elevilor arată că a lansat o consultare adresată elevilor, profesorilor şi părinţilor, în contextul declaraţiilor privitoare la modificarea structurii anului şcolar 2021-2022 din cauza vacanţei de două săptămâni impuse în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

 

"Din peste 60.000 de răspunsuri, peste 80% dintre respondenţi au declarat faptul că nu îşi doresc scurtarea vacanţei de iarnă şi prelungirea semestrului I începând cu data de 3 ianuarie 2022, considerând că această modificare ar destabiliza foarte mult întregul proces educaţional. De asemenea, aproximativ 90% dintre elevi, profesori şi părinţi sunt de părere că nu este oportună susţinerea tezelor pentru semestrul I, cu atât mai puţin după vacanţa de iarnă, în condiţiile în care semestrul va fi fost deja fragmentat de două ori, fără posibilitatea acoperirii întregii programe şcolare", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de CNE.

 

Potrivit sursei citate, recuperarea unei săptămâni de vacanţă în săptămâna 3-7 ianuarie ar reprezenta un factor suplimentar care afectează actul instructiv-educativ, mai ales în contextul în care se aşteaptă o creştere vertiginoasă a numărului de infectări cu COVID-19 după sărbători, fenomen ce va fi asociat, implicit, cu redeschiderea prematură a şcolilor.

 

"De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor solicită ferm Ministerului Educaţiei să menţină vacanţa de iarnă în forma stabilită iniţial, cu recuperarea uneia dintre săptămânile de vacanţă în săptămâna „Şcoala altfel” din semestrul al II-lea. În acest sens, aducem în vedere şi prevederile art. 66, alin. (3) din Legea educaţiei naţionale, care prevede că, pentru fiecare disciplină de studiu, programa şcolară acoperă 75% din ore, lăsând la dispoziţia profesorului un procent de 25% de ore pe care le are la dispoziţie pentru aplicarea unor strategii individuale de predare şi evaluare", scrie în comunicat.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store