NU au diplomă de bacalaureat, dar câștigă și 8.000 de lei pe lună: CE meserii aleg tinerii pentru a avea venituri PESTE medie

Tinerii optează din ce în ce mai mult pentru meseriile bine plătite, iar multe dintre acestea nu le cer candidaților diploma de bacalaureat.

 

Salarii de 1.000 de euro, plus vouchere și alte bonusuri

 

Asistenţi medicali, mecanici şi hairstylişti sunt cele mai căutate meserii, iar angajatorii le oferă şi 1.000 de euro pe lună, plus vouchere şi alte bonusuri.

 

Spre exemplu, o tânără care a picat Bacalaureatul şi lucrează acum la un salon din Bucureşti câştigă peste 8.000 de lei ca hairstylist, scrie Antena 3 CNN.

 

„Am dat Bac-ul, dar am picat la matematică. Mi-a plăcut aici că este o meserie curată, frumoasă, bănoasă, bineînțeles. Prima dată am început cu codițe împletite, luam 10 lei pe o codiță, acum am ajuns să iau 200, 300 de lei",

 povesteşte Ana.

 

Agenţia pentru Ocuparea Forței de Muncă are peste 60.000 de joburi disponibile, iar la postliceale e înghesuială deja la înscrieri.

 

Calificările cele mai căutate pe piaţa muncii

 

„Calificările stilist şi cosmetician, în domeniul mecanică, tehnician optomestrist şi maistru auto, iar pentru domeniu sanitar, asistent medical generalist și asistent balneo-fizioterapie şi recuperare. Tehnicianul optometrist poate avea un venit între 3.000 și 5.000 de lei pe lună",

spune Valentina Otulescu, director adjunct UCECOM Spiru Haret Bucureşti.

 

Ministerul Educaţiei pune la dispoziție 28.000 de locuri pentru învăţământul postliceal. Fie că au sau nu diplomă de Bacalaureat, absolvenţii de liceu sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii.

 

Şi dacă nu reuşesc să își găsească niciun loc de muncă, absolvenţii pot beneficia de şomaj în valoare de 298 de lei timp de şase luni.

 

(Sursa foto - Depositphotos.com)