Noul șef al Poliției de Frontieră chemat la raport în ședință: Vă prezint...

Doi directori au avut de prezentat diferite informări în cadrul ședinței ordinare a Colegiului Prefectural de astăzi, 31 ianuarie 2024.

 

Unul dintre ei a fost noul șef al Poliției de Frontieră Botoșani, Narcis Ivolschi. Comisarul șef de Poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat începând cu data de 29 decembrie 2023. Astfel că prefectul a anunțat schimbarea în debutul întrunirii de miercuri, urându-i succes în activitate noului șef.

 

Comisarul șef Narcis Ivolschi a prezentat activitatea instituției pe anul 2023. Și s-a referit la principalele misiuni ale polițiștilor de frontieră cum ar fi migrația ilegală, contrabanda, traficul cu droguri.

 

„Vă prezint materialul ce conține activitatea Poliției de Frontieră pe raza județului Botoșani în realizarea supravegherii și controlului frontierelor”, au fost primele cuvinte ale comisarului șef

 

Șeful Poliției de Frontieră a prezentat și prioritățile pe anul 2024.

 

Și anume:

 

  1. Acordarea permanentă de sprijin sectoarelor poliției de frontieră din zona de responsabilitate a STPF Botoșani, pe toate liniile de activitate, în contextul conflictului din Ucraina, în vederea creșterii calității serviciului de supraveghere și control al trecerii frontierei de stat în zona de competentă a structurilor P.F. din județ și totodată asigurarea funcționabilității suportului logistic necesar, a implementării principiilor și măsurilor necesare pentru menținerea și creșterea capacității de intervenție în situații speciale sau de criză precum și cu ocazia unor evenimente de amploare.
  2. Instruirea permanentă a personalului din cadrul structurii cu privire la creșterea nivelului de atenție pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, raportarea în dinamică a datelor privind evenimentele și aspectele de ordin operativ constatate în zona de responsabilitate.
  3. Implicarea factorilor de conducere în activitățile de pregătire/instruire a personalului care execută misiuni, în principal cu referire la modul de acțiune pentru gestionarea diferitelor situații, precum și în activitățile de rezolvare a evenimentelor cu jmpact, inclusiv prin deplasarea în teren, la fața locului.
  4. Luarea unor măsuri operative și tehnice pentru derularea activităților specifice în punctele de trecere a frontierei de stat, care contribuie la fluența tranzitului de persoane și mărfuri, respectiv prevenirea și combaterea faptelor ilegale (migrație ilegală, contrabandă, trafic de persoane, etc.)
  5. Reinstruirea personalului din subordine cu privire la evenimentele negative înregistrate cu implicarea personalului M.A.I., în vederea prevenirii unor situații similare, care pot afecta imaginea instituției.