NOAPTEA TRECUTĂ: Doi soți au rămas FĂRĂ casă după o nenorocire cu foc

Vecinii au observat flăcările și au sunat după ajutor.

 

Casa unde locuiau doi bătrâni a luat foc, noaptea trecută. Vecinii au fost cei care au observat flăcările și au sunat după ajutor, la pompieri. Tot ei i-au ajutat să iasă din casă. Evenimentul s-a produs în localitatea Mileanca.

 

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mileanca, dar și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Aceștia au constatat că ardeau acoperișului casei și bunurile din două încăperi, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă, dar și la alte construcții din gospodărie. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de o oră. Cei doi bătrâni nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Evenimentul s-a produs din cauza funinginei depuse pe pereții din interiorul coșului de fum, care s-a aprins.

 

Astfel de evenimente pot fi evitate, dacă :

 

 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

 

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

 

 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

 

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului, este mesajul transmis de pompieri.