Noapte magică: După aurul Simonei, un canotor botoșănean a câștigat argintul la Jocurile Olimpice - FOTOGALERIE

Botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri, dar nu e singura mare performanţă pentru România la Tokyo.

 

După performanţa extraordinară de la dublu rame feminin, băieţii de la patru rame masculin – cu botoșăneanul Mugurel Vasile Semciuc - au cucerit şi ei o medalie, de data aceasta de argint!

 

 

România din nou pe podium!

 

Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Vasile Semciuc au încheiat cursa cu un timp de 5 min 43 sec 13/100, iar echipajul Australiei a câştigat medalia de aur cu 5 min 42 sec 76/100. Pe trei a terminat Italia, cu 5 min 43 sec 60/100.

 

Cei patru sportivi români sunt vicecampioni europeni în 2021 şi vicecampioni mondiali în 2019.

 

Cursa a avut parte de un eveniment surprinzător pe ultima porţiune de 500 de metri, când barca Marii Britanii a pierdut culoarul şi era să intre în barca italienilor.

 

România are acum, la actualele Jocuri Olimpice de la Tokyo, o medalie de aur şi doua de argint. Una dintre medalile de argint îi aparţine Anei Maria Brânză, la sabie.

 

 

”Acolo e cel mai frumos sentiment”

 

„Abia pe podium uiți de toate durerile și toate greutățile din acest sport. Acolo e cel mai frumos sentiment, pe podium”, spunea Mugurel Semciuc înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

În octombrie 2019, Mugurel fost inclus în "Samurai 2020", programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020.

 

Născut pe 24 ianuarie 1998, în satul Rogojești, comuna Mihăileni, județul Botoșani, Mugurel Semciuc a început cursurile primare în satul natal, apoi a urmat clasele gimnaziale la Mihăileni. Aici a fost îndrumat de către profesorul Victor Semciuc, cel care pentru prima dată i-a spus că ar putea deveni un foarte bun canotor. La 15 ani, ajunge la baza de antrenamente de la Fălticeni, unde îi va avea drept antrenori pe Iulia și George Bulie.

 

Primele rezultate apar în 2015, când participă la primul campionat european, în Cehia, și obține alături de echipă medalia de bronz. Un an mai târziu intră în competiție în Lituania, unde câștigă din nou bronzul. Pentru ca 2017 să îi aducă intrarea în lotul olimpic de tineret și seniori.

 

2018 a fost, însă, cel mai frumos an competițional. A câștigat bronzul la Campionatul Mondial de Tineret din Polonia, iar la Brest, Belarus, a câștigat aurul în barca de 8+1 și 4 cu cârmaci.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store