Nisip fin, terase, camping – un privat investeşte masiv în “marea de pe Prut” – FOTOGALERIE

Proiectul este dezvoltat de către Primăria orașului Ștefănești împreună cu un investitor privat. Aici, la Barajul de Acumulare Stânca-Costeşti, se amenajează anul acesta o adevărată destinaţie estivală.

 

Bună Dimineaţa Iaşi invită oameni din acest judeţ să meargă la Botoşani, la o plajă cu nisip fin, oportunități oferite pescarilor amatori sau profesioniști, petreceri pe plajă, un peisaj mirific și o apă cu orizont infinit. În plus, nu vor lipsi şi locurile de camping, iar în viitor ar putea fi posibilă și practicarea sporturilor nautice.


Eforturile Primăriei, deși lăudabile, au totuși un carater de pioneriat. Fricțiunile politice ar putea bloca proiectul. Anul trecut, după alegerile locale primarul nou ales a demarat această inițiativă. Însă, fricțiunile puternice dintre taberele politice locale au condus la sistarea proiectului. În rezumat, primarul în funcție este membru al PNL, iar fostul edil şef provenea de la PSD. Rivalitatea celor doi a condus la lipsa unui front comun în abordarea acestui proiect extrem de ambițios pentru posibilitățile reale ale acestui mic oraș.


Primarul oraşului Ştefăneşti susţine că o investiţie de asemenea anvergură nu poate fi decât benefică pentru comunitate.  


“Acum trei zile au început lucrările, o investiţie privată, familia Merticariu are intenţia să investească în primul an un miliard de lei vechi. Au închiriat utilaje de la Primărie, plătesc la Primărie. Speram să facă şi terase, condiţii provizorii pentru preparat mâncare. Investiţia va cuprinde terase private, amenajarea unei parcări, loc de camping. Păcat de zona, este păcat să nu promovăm acest loc atât de frumos cum este zona noastră. Dacă s-ar investi ar rămâne câte ceva şi în Ştefăneşti, de la comercianţi plus că s-ar încasa şi din impozite, ar fi un lucru foarte bun”,


Florin Buţura, primar Ştefăneşti.


Barajul Stânca-Costești a fost construit pe râul Prut, la hotarul României cu Republica Moldova, odată cu construcția centralei hidroelectrice omonime. Barajul formează lacul de acumulare cu același nume care are o suprafață de 59 km² (este cel mai mare lac de acumulare din România).