Nebunie la apă, angajaţii refuză să mai facă încasări, Ţurcanu dă lovitura de graţie

 

Acţiunea de facturare în teren demarată la ordinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu de facturare a abonaţilor cu restanţe la serviciile de apă şi canalizare a intrat în stand-by deocamdată. Asta după ce, cei aproape 60 de salariaţi ai societăţii Nova Apaserv au refuzat să mai meargă în teren împreună cu cei trei consilieri de la cabinetul şefului CJ. Motivul? Faptul că nu aveau trecute în contractul individual de muncă şi atribuţii privind încasarea facturilor.

"Au început să facă mofturi"

Florin Ţurcanu a declarat că în primele zile de încasare în teren lucrurile au evoluat în direcţia dorită iar cei trimişi au reuşit să colecteze o sumă frumuşică. Şeful CJ a pus la dispoziţia angajaţilor de la apă chiar microbuzul de la CJ pentru a se putea deplasa în judeţ la abonaţii care au uitat să îşi achite datoriile acumulate. Totul s-a oprit însă la momentul în care salariaţii de la Nova Apaserv ar fi refuzat să mai iasă din birouri. „Au încasat bani, acum aşteptăm că nu avem oameni. Trebuie să le modifice condiţiile în contractul de muncă ca să poată să meargă şi la încasat, au fost doar două, trei zile. După aia au început să facă mofturi că ei nu am în atribuţii acest lucru şi acum trebuie să le modifice”, a spus Florin Ţurcanu.

"De aici o să mă oblige să externalizez"

Întrucât salariaţii au ameninţat că vor face reclamaţii precum că fac muncă de teren deşi nu au prevăzut în contractul de muncă acest lucru, acţiunea a fost stopată pentru moment iar directorul general de la Nova Apaserv a primit sarcina de a modifica atribuţiile din contract. Refuzul lucrătorilor de la apă de a mai face încasări l-a enervat pe preşedintele CJ care a declarat că încă o dată i se oferă un motiv pentru a mai externaliza un serviciu din cadrul societăţii. „Cu tot respectul, nu am nimic, poate că sunt şi oameni care iubesc unitatea respectivă dar sunt care consideră că li se cuvine şi unitatea aia este unitate publică şi ei trebuie să se ducă la serviciu, trebuie să primească salariile nu îi interesează dacă au produs sau nu. De aici o să mă oblige să externalizez, asta este pentru că mă lovesc foarte mult de refuzul personalului ca atare”, a încheiat şeful CJ. În doar câteva zile echipele trimise în teren au colectat suma de aproximativ 200 de milioane de lei vechi. Florin Ţurcanu a declarat că acestea plecau câte două ore dimineaţa şi tot atâtea după amiaza.
CITEŞTE:
 Şeful CJ şi-a trimis consilierii la încasat facturi la apă