Motivul pentru care Simona Radiș nu are iubit: Adevărul despre canotoarea botoșăneancă de la JO 2024

Joi, 1 august 2024, Simona Radiș (25 de ani) și Ancuța Bodnar (25 de ani) au luptat din răsputeri să-și mențină titlul de campioane obținut la Jocurile Olimpie de la Tokyo (2020), însă au prins locul doi pe podium. 

 

Luptă până la ultima suflare

 

Canotoarele românce au obținut medalia de argint la proba dublu vâsle de la Jocurile Olimpice 2024. În ciuda reușitelor sale profesionale, vicecampioana Simona Radiș nu se poate lăuda cu același succes și pe plan amoros.

 

Botoșăneanca Simona Radiș a fost supranumită cea mai frumoasă canotoare de la Jocurile Olimpice de la Paris. Alături de Ancuța Bodnar (25 de ani), sportivele au obținut medalia de argint la proba de dublu vâsle de la JO Paris. La finalul probei, Simona Radiș a mărturisit că a luptat până la ultima suflare pentru a-și păstra medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020), informează cancan.ro.

 

Simona Radiș și-a descoperit pasiunea pentru sport la vârsta de 14 ani. Pasionată de volei și handbal, tânăra a fost remarcată de antrenorul George Bulie, de la Clubul Sportiv Botoșani. Neștiind nimic despre sporturile pe apă, Simona Radiș s-a lăsat pe mâna mentorului său și a plecat la Botoșani. În anul 2013 a început canotajul de performanță și a fost legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

 

11 luni de antrenament pe an

 

În anul 2019 a simțit pentru prima dată rezultatele roadelor muncii sale. A devenit vicecampioană eurpăeană în Elveția și vicecampioană mondială la Liz. La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Tokyo (2020), Ancuța Bodnar a fost prima sportivă care a purtat drapelul României. În același an, românca a fost desemnată de Federația Internațională de Canotaj – Steaua în ascensiune a lunii decembrie 2020. Clubul la care este legitimată, CSA Steaua București, a numit-0 ”Cel mai valoros sportiv al clubului militar al anului”.

 

Pentru a urca pe cele mai înalte trepte ale podiumului, Simona Radiș, la fel ca întreg lotul de canotori români, se antrenează 11 luni pe an în cantonament. Se poate spune că este aproape imposibil, practic, să încerce să-și întemeieze o relație de iubire sau o familie.

 

(Foto: COSR)