Mortul primar

La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.


Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.

 

Mortul primar, pușcăriașul primar și primarul de la Tribunal


Într-o comună din sudul țării sătenii și-au ales primar un om care murise de două săptămâni. Și nu oricum, ci triumfal, cu 1.020 de voturi din 1.600.


Într-un sector al capitalei, bucureștenii și-l aleg primar pe un domn care a fost condamnat în primă instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul celei mai mari tragedii pe care România a trăit-o după revoluție, soldată cu 64 de morți și cu zeci de oameni desfigurați pe viață.


La Botoșani, vreo 30.000 de oameni care și-au votat primarul, află că, mai mult sau mai puțin direct, un judecător va stabili practic în final cine va conduce orașul timp de patru ani.

 


”Ai grijă să nu te frigi la vot”


Doar votanții să fie oare vinovați?


La Deveselu, fiindcă aceasta este comuna cu un mort câștigător al alegerilor, a fost posibil un asemenea rezultat halucinant, de care râde o lume întreagă și pentru că legislația electorală românească este atât de obtuză încât o candidatură rămâne definitivă chiar și dacă cel care și-a depus-o părăsește această lume. Ion Aliman, că despre el este vorba, a murit practic prea târziu pentru a se încadra în termenele prevăzute de legislația românească pentru a putea fi eliminat de pe buletinul de vot și înlocuit cu o altă persoană. În România nu mori chiar când vrei tu...


La Sectorul 5, un nene care și-a trecut porecla pe buletin în sensul propriu al cuvântului, a adunat peste 20.000 de voturi și a redevenit primar cu un slogan sfidător, cinic, revoltător, ”Ai grijă să nu te frigi la vot”, după ce Cristian Popescu și Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv. Într-o țară în care nici măturător nu te poți angaja fără cazier, poți însă să devii primar în București cu o condamnare în prima instanță de opt ani și jumătate.


Iar lupta stupefiantă de la Botoșani pentru funcția de primar care durează la zile bune după ce lucrurile trebuiau să fie deja tranșate este posibilă și din cauza aceleiași legislații electorale strâmbe în care primarul este ales dintr-un singur tur de scrutin, indiferent de numărul de voturi, de cvorum și de orice altceva care ar trebui să conteze într-o democrație cu bun simț.

 

Este legal să se numere din nou doar când ne convine nouă


La București, Firea se plânge că a fost furată și cere renumărarea voturilor. PNL-iștii și USR-iștii susțin că este ilegal.


La Botoșani, PNL-iștii și USR-iștii, plus ALDE și un independent se plâng că li s-au furat voturile și cer renumărare. PSD-iștii contraatacă: este ilegal.


La București, Ciolacu cere renumărarea voturilor la sectorul 1. Zice că-i legal.


Tot la București, Orban spune că NU trebuie renumărate voturile.


La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.


Tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.


Ciudați votanți, bizară democrație, frumoasă țară...


...



PNL Vrancea solicită anularea alegerilor pentru Primăria Focșani după ce candidatul liberal le-a pierdut la o diferență de ”numai” (aprecierea le aparține) 2.188 de voturi.


Dacă pentru atâtea voturi la Focșani se cere anularea alegerilor, la alea 6, 22, 33 16, 18 sau câte or mai fi, că nimeni nu mai știe, la Botoșani oare ce ar trebui să se întâmple?

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store