O clipă de neatenție i-a costat propria viață, iar cadrele medicale nu i-au mai putut salva.
În cursul anul 2019, în urma incendiilor şi-au pierdut viaţa trei persoane, în scădere față de anul 2018, când s-au înregistrat 16 victime. În total au 661 de incendii.
„Scăderea numărului de victime se datorează și numeroaselor acțiuni de informare și educare preventivă derulate în cadrul campaniilor naționale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, ”R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, a campaniei de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău”, derulate la nivelul județului, unică la nivel național, inclusiv a măsurilor luate de către ISU Botoșani în cooperare cu autoritățile administrației publice locale pentru punerea în aplicare a Planului de măsuri privind intensificarea activităţilor preventive la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă la gospodăriile populaţiei – Botoşani 2019”
Au transmis reprezentanții ISU Botoșani
Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse anul trecut sunt: instalații/aparate electrice defecte/sub tensiune (123 incendii); coș, burlan de fum defect/necurățat sau neprotejat față de materiale combustibile (104 incendii); foc deschis în spații deschise/închise (65 incendii); acțiune intenționată (41 incendii); fumatul în locuri nepermise (30 incendii); cenușă/jar scântei (25 incendii); sisteme/mijloace de încălzire nesupravegheate/improvizate (24 incendii); jocul copiilor cu focul (12 incendii); autoaprindere/scântei mecanice (11 incendii); scurgeri produse inflamabile (6 incendii); alte cauze (trăsnet, defecțiuni tehnice în exploatare – 18 incendii).
Jumătate din numărul incendiilor au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.
Valoarea bunurilor salvate, în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani, se ridică la aproximativ. 40.000.000 lei. Pagubele au fost estimate la 7.000.000 lei. Majoritatea incendiilor (84,53%) s-au produs în gospodăriile cetățenești.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: