Minunea dintre cărţi: O şcoală fără nici un volum are de doi ani bibliotecară

Ciudăţeniile din învăţământul botoşănean au ajuns şi la Stăuceni. La şcoala din centrul comunei, reabilitată în urmă cu patru ani, s-a angajat bibliotecar deşi unitatea de învăţământ nu are bibliotecă şi, ca atare, nici măcar o singură carte.

 

Potrivit viceprimarului amintitei localităţi, fără ca administraţia locală să fie consultată, în urmă cu doi ani Inspectoratul Şcolar Judeţean condus de Mihaela Huncă a decis să înfiinţeze un post de bibliotecar, fără să se ţină cont de inexistenţa bibliotecii.

„În cadrul şcolii s-a creat postul de bibliotecar fără nici o carte în bibliotecă, deci Şcoala Stăuceni n-a avut. Am început să fac scandal şi să spun: nu e posibil, fără o carte în bibliotecă. Noi am avut biblioteca comunală care este aproape de şcoală şi am avut un parteneriat cu şcoala pentru aprovizionarea bibliotecii cu cărţi necesare elevilor. Ne-am trezit că s-a organizat concurs, n-a ştiut nimeni când s-a organizat”,

Cozmin Epuraş, viceprimar Stăuceni.

Fost primar al comunei în mai multe legislaturi, acesta a arătat că, ironia sorţii, pe postul respectiv a fost angajat un fost salariat de la Liceul cu Program Sportiv, condus de Ioan Huncă.

Viceprimarul de la Stăuceni a menţionat că înfiinţarea unui post de bibliotecar fără nici o noimă face parte dintr-o politică generală de creştere a organigramei, în mandatul Mihaelei Huncă de inspector şcolar general ajungându-se de la 32-34 de cadre didactice la 550 de copii la 46 de cadre la 440 de copii. Practic, numărul profesorilor şi învăţătorilor a crescut pe măsură ce elevii tot s-au diminuat.  

Cătălin Rotundu, primar de Dângeni, a arătat că şi în comuna pe care o conduce s-a întâmplat acelaşi lucru: s-a înfiinţat un post de bibliotecar la o şcoală fără bibliotecă.