Ministerul Dezvoltării a deșertat sacul de bani la cultura municipală: bani frumoși pentru teatre și filarmonică - SUMELE

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de vineri, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale.

 

2% din impozitul pe venit


Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2022, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante, respectiv teatre, opere şi filarmonici din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.


Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, până la termenul legal, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.


”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”,


Cseke Attila, ministrul dezvoltării.


269,7 milioane de lei


s-au alocat pentru institutiții din 32 de județe


Printre acestea se regăsesc și cele trei instituții din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani.


Iată fondurile ce le-au fost repartizate:


Filarmonica „George Enescu” 1.667.390 lei


Teatrul „Mihai Eminescu” 1.790.070 lei


Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” 836.900 lei