Mihai Mălaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani de film

 

Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al filmului "The Master", a fost premiat de criticii americani la cea de-a 47-a gală anuală a premiilor decernate de National Society of Film Critics, în cadrul căreia cineastul român s-a impus la categoria "cea mai bună imagine". Cea de-a 47-a gală organizată de National Society of Film Critics a avut loc sâmbătă seară, la Elinor Bunin Munroe Center din New York, anunţă Mediafax.
Mihai Malaimare jr

A colaborat inclusiv cu Francis Ford Coppola

Mihai Mălaimare Jr. a primit la sfârşitul anului 2012 şi premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", în regia lui Paul Thomas Anderson.
Cineastul român a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai bună imagine", pentru filmul "The Master", la alte două premii prestigioase - Satellite Awards şi Critics' Choice Awards.
Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" şi "Tetro".
Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.

Film despre un veteran din marian americană

"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din marina americană cu un comportament violent - dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii.
Marele câştigător al galei organizate sâmbătă de National Society of Film Critics este însă lungmetrajul "Amour", regizat de Michael Haneke, care s-a impus la trei categorii principale: "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" (Michael Haneke) şi "cea mai bună actriţă" (Emmanuelle Riva).
Britanicul Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria "cel mai bun actor" cu rolul din filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg.
Premiile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Matthew McConaughey ("Magic Mike") şi Amy Adams ("The Master").

În cărţi pentru o nominalizare la Oscar

The National Society of Film Critics cuprinde 61 de membri cu drept de vot - critici de film care lucrează pentru cotidianele importante din Los Angeles, Boston, New York şi Chicago, şi la reviste renumite, precum Time, Newsweek şi The New Yorker.
În timp ce diferitele asociaţii de critici de film care decernează premii în sezonul de dinaintea Oscarurilor rareori se pun de acord, membrii acestora ajută la restrângerea spectrului de posibili nominalizaţi la distincţiile oferite de Academia de film americană.
Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 24 februarie.
Născut în 1975, Mihai Mălaimare jr este fiul fostului deputat de Botoşani Mihai Mălaimare. Premiul decernat sâmbătă i-ar putea aduce o nominalizare la Oscar.
CITEŞTE ŞI:
 Botoşăneanca din copleşitorul „După Dealuri” : E cumplit, este groaznic - VIDEO