Micropigmentare sprâncene. Prezentare generală a tehnicilor de bază

(P) Serviciul de micropigmentare sprâncene a evoluat și s-a transformat în paralel cu întreaga industrie a modei. Dacă acum zece ani procedura era accesibilă doar pentru un număr limitat de persoane și era destul de costisitoare, astăzi sprâncenele superbe înfrumusețează aproape fiecare persoană pasionată de modă.

 

Anual, apar noi tehnici, echipamente și consumabile pentru micropigmentarea sprâncenelor. Clienții saloanelor de înfrumusețare sunt confuzi – există numeroase tehnici, din care le e dificil să aleagă. Pentru a selecta corect tehnica de micropigmentare, este necesar să se ia în considerare caracteristicile principale și tipurile de tatuare.


Ce este micropigmentarea sprâncenelor?


Toate tehnicile au la bază același principiu – afectarea pielii și injectarea pigmentului în straturile superioare sau intermediare ale epidermei la o adâncime de 1 mm sau mai mult. Micropigmentarea include tatuarea arcadei sprâncenelor. Aceasta oferă următoarele rezultate:

 

 

  • vopsirea uniformă a firelor de păr în aceeași culoare;
  • schimbarea radicală a nuanței;
  • corectarea vizuală a asimetriei faciale;
  • acoperirea imperfecțiunilor și a defectelor la nivelul sprâncenelor.


Masterii moderni oferă o varietate de tehnici de micropigmentare. De fapt, procesul de efectuare este similar, însă diferă doar metoda de aplicare.

 

Tehnica aquarelle


Este un concept relativ nou în rândul profesioniștilor, dar care și-a câștigat deja încrederea clienților. Caracteristica specifică a acestei tehnici constă în aplicarea vopselei fără conturare, oferind astfel un efect cât mai natural. În timpul procedurii, mai multe nuanțe de pigment sunt combinate concomitent. Acul introduce pigmentul în straturile superioare ale pielii, iar combinația de culori deschise și întunecate creează un efect natural. În plus, pe lângă profesionalism, aici sunt importante simțul estetic și cunoașterea noțiunilor de bază ale vopsirii de către master. Efectul durează până la 3 ani.

 

 

sprancene

 

 

Tehnica manuală


Se cunosc diverse denumiri, inclusiv metoda manuală. Procedura se realizează cu ajutorul unui instrument special – un stilou cu microace, care introduce pigmentul în straturile superioare ale pielii. Spre deosebire de tehnica anterioară, prețul acestui tip de micropigmentare este mai costisitor, totuși procedura are multe avantaje:

 

 

  • este posibilă doar vopsirea parțială sau corectarea unor defecte;
  • fără durere;
  • nu apar inflamații sau cruste aspre după ședință;
  • recuperarea este rapidă, nu se manifestă prurit, senzație de strângere și uscăciune a zonei tatuate;
  • pigmentul se elimină uniform.


Efectul se menține până la 2 ani și variază în funcție de pielea și de organismul fiecăruia.


Tehnica fir cu fir și ombre


Micropigmentarea sprâncenelor în tehnica fir cu fir și ombre sunt cele mai răspândite și mai solicitate metode. Aceste tehnici nu au nimic în comun, însă rezultatele sunt identice – sprâncene superbe.


Tehnica fir cu fir este disponibilă în două variante:

 

 

  • tehnologia europeană, în care se trasează linii paralele pentru a imita creșterea părului.
  • tehnologia japoneză presupune crearea haotică a liniilor. Astfel, liniile se pot suprapune, creând un aspect impecabil.


Această procedură adaugă densitate, acoperă imperfecțiunile, cum ar fi cicatricile și lacunele din sprâncene. În acest scop, se poate folosi un aparat sau un instrument manual. Peste un anumit timp, va fi necesară efectuarea corecției. Procedura poate dura până la 3 ore.


După tehnica ombre, sprâncenele arată ca și cum ar fi fost fardate cu produse cosmetice decorative. Chiar și de aproape este dificil de distins sprâncenele naturale de cele tatuate.


În comparație cu tehnica anterioară, micropigmentarea sprâncenelor durează mai puțin, dar necesită la fel de mult profesionalism. Aici important e să se reușească să se creeze un gradient uniform.

 

ochi

 

Unii artiști tatuatori combină cele două tehnici într-o singură procedură. Aceasta se realizează, pentru a elimina, de exemplu, imperfecțiunile evidente care nu vizează întreaga arcadă a sprâncenelor.


Tehnica microblading


O altă tehnică de tatuare, des întâlnită, este microbladingul. Aceasta presupune crearea de mici incizii cu ajutorul unui instrument special cu microace. În continuare, pe pielea afectată se aplică pigmentul. Principalul avantaj îl constituie colorarea uniformă. În timp ce tehnica fir cu fir implică trasarea unor linii, aici se creează o suprafață, care se acoperă în totalitate cu pigment. Sprâncenele perfecte prezentate pe coperta revistelor este rezultatul microbladingului. După ședință se formează o crustă densă, care protejează zona tratată de efectele negative ale mediului. Perioada de menținere a rezultatului este de 1,5 ani.


Etapele de realizare a procedurii


Înainte de aplicarea culorii, specialistul selectează forma sprâncenelor, apoi trasează linii cu un creion special, în funcție de preferințele clientei. Odată ce schema este stabilită, urmează selectarea pigmentului. Nuanța pigmentului se alege în funcție de efectul așteptat și de tipul de culoare al pielii persoanei. Este important ca noile sprâncene să se armonizeze cu fața, să se asorteze cu nuanța părului și culoarea ochilor. Artiștii tatuatori experimentați în materie de vopsire pot combina mai multe culori în același timp.


Pentru a diminua durerea în timpul procedurii, se folosesc anestezice. În general, acestea sunt compoziții cremoase care se aplică în strat gros pe zona care urmează să fie tatuată. Peste 20 de minute, se poate începe efectuarea procedurii.


Tehnica machiajului semipermanent este o procedură traumatizantă în care este afectată partea superioară a pielii. Înainte de a alege salonul de înfrumusețare sau masterul, asigurați-vă că sunt respectate condițiile sanitare, iar instrumentele sunt sterile. Rețineți! Toate materialele de unică folosință, duzele, accesoriile suplimentare sunt retrase din ambalaje separate înainte de începerea ședinței de micropigmentare sprancene la LBar în prezența clientului, iar după terminarea procedurii sunt aruncate.


Indiferent de tehnica de micropigmentare, există unele contraindicații:

 

  • afecțiuni oncologice;
  • HIV, toate tipurile de hepatită;
  • în timpul adresării pentru micropigmentare, clientul ia medicamente hormonale;
  • reacții alergice;
  • perioada sarcinii și a alăptării.