Microbuzul blocat de două ori de Poliție a dispărut misterios într-o noapte, cu tot cu blocatorul Eltransului

Povestea a început în noiembrie anul trecut, într-o razie a polițiștilor locali împreună cu echipele societății Eltrans.

Pe atunci s-a urmărit descurajarea conducătorilor auto botoșăneni de a parca autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, pe străzile orașului.

 

Nici roțile blocate nu mai sperie pe nimeni

 

Au fost zeci de microbuze sau autoutilitare blocate în zorii zilei, iar unul dintre acestea în cartierul ANL Bucovina.

Autovehiculul marca Peugeot a stat aproximativ două luni nemișcat pentru ca într-o dimineață polițiștii să observe că dispozitivul de blocare a fost scos și probabil distrus.

Mai mult, dacă la primul proces verbal pe autoutilitară erau numere de înmatriculare românești, ulterior au apărut unele din Anglia.

 

Echipajele mixte Poliția Locală – Eltrans au revenit și au blocat roata din nou și au întreprins demersurile necesare pentru identificarea proprietarului. Doar că într-o noapte microbuzul a dispărut cu totul.

 

Reprezentanții Poliției Locale susțin însă că s-a reușit identificarea proprietarului care este un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul stabil în Dorohoi.

 

„A fost sancționat cu amendă de 500 de lei pentru că a parcat pe timpul nopții în alte locuri decât cele stabilite conform HCL 292/2017. O altă sancțiune de 1.500 lei a fost aplicată pentru scoaterea dispozitivului de blocare, conform aceleiași hotărâri de Consiliu Local”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală Botoșani

 

Două dispozitive distruse

 

Și compania Eltrans a înaintat către Inspectoratul de Poliție Județean o sesizare pentru infracțiunea de distrugere.

 

„În cazul de față, autoturismul de culoare albă marca Peugeot de pe ANL Bucovina, avem doi blocatori distruși. Noi am făcut plângere la Poliție și am depus documentația necesară pentru a ne recupera prejudiciul, 135 de lei per blocator plus taxa de deblocare de 120 lei pentru că este autoutilitară”,

Andrei Turcoman, director interimar SC Eltrans SA

 

Cazul din Bucovina nu a fost unul singular petrecut anul acesta.

 

„Este pentru a doua oară în acest an, am mai avut această situație în urmă cu 3 luni, în care ne-a fost distrus un dispozitiv de blocare iar societatea Eltrans a cerut contravaloarea de 135 lei pe dispozitiv plus 75 de lei blocarea, în primă fază”,

Andrei Turcoman, director interimar SC Eltrans SA

 

Echipajele Eltrans nu dispun de un utilaj de ridicare care să permită înlăturarea de pe domeniul public al autovehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 tone.