De aproape 10 ani, angajații au găsit o metodă inedită de a-i ajuta pe copii și pe mamele acestora.
De aproximativ 10 ani, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Botoşani angajaţii au găsit o metodă ieşită din comun de a face bine copiilor săraci şi traumatizaţi care ajung în Centrul Maternal din oraş.
Pe scurt, le devin părinţi spirituali. Îi botează şi mai apoi, în calitate de naşi, le supraveghează tot parcusul, de la sugar până la şcolar şi, spun ei, cât va mai fi nevoie, scrie Adevărul. Unii angajaţi au şi câte doi, trei fini ajunşi în Centrul Maternal şi pe care îi ajută constant cu mâncare, bani şi haine. Angajaţii care au grijă, în acest fel, de zecile de copii aflaţi la limita subzistenţei, preferă să nu vorbească prea mult despre actele lor de binefacere.
”Avem mulţi colegi care au năşit pe copiii ajunşi aici cu mamele lor în Centrul Maternal. I-au botezat şi le-au oferit daruri. Un ajutor de care aveau nevoie, mai ales în situaţia lor. Sunt mulţi colegi care au mai mulţi fini, din rândul acestor copii. Mereu sunt discreţi când fac aceste gesturi, este o chestiune de suflet”, spune Camelia Popa, șefa Centrul Maternal ”Micul Prinţ”, din municipiul Botoşani.
Din partea naşilor din sistemul de protecţie socială, cei mici primesc bani, alimente, haine şi orice altceva ce au nevoie. Şefa Centrului Maternal spune că relaţia dintre naşi şi fini nu se opreşte doar la ceremonial şi darurile de la început. Angajaţii de la Protecţia Copilului ţin legătura cu noile rude şi încearcă să le facă viaţa mai uşoară.
”Nu se rezumă doar la botezat toată relaţia dintre colegii noştri şi aceşti copii. Ţin legătura, sunt ajutaţi constant aceşti copii, sunt pregătiţi pentru grădiniţă, pentru şcoală. Se interesează constant de soarta lor, cum îi pot ajuta, dacă trebuie să meargă la doctor şi aşa mai departe”, spune Camelia Popa.
Textul integral AICI
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: