Populația va plăti, cel puțin în acest an, același tarif pentru gigacalorie chiar dacă prețul de producție s-a majorat. Asigurarea o dă unul dintre cei doi viceprimari, care susține că SC Modern Calor SA are capacitatea financiară de a suporta din propriul buget scumpirea căldurii.
Mai exact, societatea Consiliului Local ar urma să acopere din fonduri proprii mărirea diferenței dintre prețul de producție și cel de vânzare a agentului termic către populație.
”S-a emis un ordin ANRE prin care s-a stabilit prețul de producție al gigacaloriei. Acest preț de producție a fost corelat cu celelalte cheltuieli ale societății Modern Calor astfel încât în urma acestei măriri ar fi fost necesară o suplimentare cu un milion de lei de la bugetul local a subvenției către această societate, dar eu asigur cetățenii că nu va fi făcută în acest an o mărire a prețului la energie termică pentru că se vor găsi resurse interne în cadrul companiei pentru a suporta această mărire de preț la producția energiei termice”,
Cosmin Andrei, viceprimar Botoșani.
Potrivit acestuia, Consiliul Local Botoșani nu va suplimenta subvenția pe care o acordă termoficării centralizate în condițiile în care societatea a înregistrat un profit net cumulat de 2,2 milioane de lei în anii 2015 și 2016.
”Societatea are resurse pentru că este și generatoare de venituri prin vânzarea energiei electrice, prin economiile pe care le poate face la alte cheltuieli, de transport și de personal. Deci, s-a discutat de mărirea prețului de producție, atât”,
Cosmin Andrei, viceprimar Botoșani.
Viceprimarul a precizat că face declarațiile în urma discuțiilor purtate cu managerul agentului economic controlat de municipalitate.
În jur de 12.000 de familii mai compun portofoliul de clienți ai SC Modern Calor SA.