Masa de Revelion – BUCATELE recomandate pentru noaptea dintre ani

Cele mai multe dintre gospodine preferă să gătească mâncăruri total diferite față de cele pe care le-au preparat deja de Crăciun.

 

De aceea, peștele sau curcanul sunt o opțiune în locul cărnii de porc.

 

”Nu trebuie să lipsească peștele, așa este tradiția la noi, un somon, un butter fish. Ca fel principal, știți tot românul este mâncător de porc, dar să facem un duet de curcan, care merge bine la americani.”

Bogdan Câmpanu, bucătar

 

La trecerea dintre ani, băutura favorită rămâne șampania, dar nici vinul nu se lasă mai prejos. Acesta se numără printre lichidele alcoolice preferate de botoșăneni și români în general.

 

Având în vedere că noaptea dintre ani este un moment unic, special, așa ar trebui să fie și desertul serii.

 

”De obicei se fac prăjiturile acelea de casă, de mama, nucușoarele făcute cu aluatul acela fraged, cornulețele cu nucă, cozonacul, chiar foarte bun, care în casă e un deliciu”

Ne-a mai spus Bogdan Câmpanu, bucătar

 

În orice caz, orice am pune pe masă de sărbători, botoșănenii sunt gurmanzi și cel mai probabil, nici un fel de mâncare nu va rămâne neatins.

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL:

download from google play download from apple store