Marko Dugandzici, discurs emoționant de despărțire: Din prima zi în care am ajuns la Botoșani…/ Croitoru e cel mai ”nebun” antrenor cu care am lucrat

După 10 luni prolifice la Botoșani, Marko Dugandzici (26 ani) va părăsi România, atacantul având șanse mari să ajungă însă în Rusia, la Soci, unde se și află pentru tratativele finale.

 

Într-un interviu de despărțire, golgeterul croat vorbește despre începuturile sale în fotbal, experiențele amestecate din Italia, modul în care s-a îndrăgostit de România și de Botoșani.

 

Marko Dugandzici a povestit, în gsp.ro, că experiența în România a fost ”interesantă”.

 

”Important e că, pentru viitor, am găsit soluția potrivită împreună cu familia, cu managerul, cu clubul. Sigur, au existat mai multe oferte, mi-ar fi plăcut să rămân și în Liga 1, unde însă doar două-trei cluburi și-ar fi permis transferul: CFR, Craiova și FCSB. Personal, aș fi fost încântat să evoluez pentru Craiova, care e o echipă importantă, cu un fotbal frumos, plăcut, încurajează ofensiva. Poate voi reveni peste câteva sezoane în Liga 1, nu?”, a spus Marko Dugandzici.

 

Fostul jucător de la FC Botoșani a povestit și cum a decis să vină în România.

 

”Marius Croitoru m-a sunat să vin încă din vara lui 2019. Am refuzat atunci, cu toate că mă întorsesem de un an la Osijek, noul antrenor nu mă avea în planurile lui, dar am decis să mă bat pentru titularizare. Marcasem 4 goluri în 3 meciuri în pregătiri, un coleg a plecat la Monza și am sperat că voi primi o șansă. Din păcate, n-a fost așa, astfel încât în iarnă am zis OK atunci când Marius m-a căutat din nou. Mai aveam două-trei opțiuni, dar împreună cu agentul meu am decis să alegem Botoșani”.

 

 

"România e fantastică! Trebuie să veniți aici să vă dați seama!"

 

Familia a fost reticentă la început, însă odată ajuns în România și-a dat seama că alegere a fost una bună.

 

”Tata și mama au fost reticenți la început. Îmi ziceau că e departe, că nu e o zonă atrăgătoare. M-au sfătuit să mai aștept, să aleg un oraș mai mare, mai plăcut. După ce am stat în Italia, poate cea mai frumoasă țară din lume, era un pic ciudat să merg în România, despre care deseori nu auzi cuvinte prea plăcute în Europa. Numai că din prima zi în care am ajuns la Botoșani mi-am schimbat total părerea. S-au risipit orice îndoieli. Am descoperit o cu totul altă Românie decât cea despre care se vorbește prin clișee, în necunoștință de cauză. Le-am spus tuturor, familie, prieteni, foști colegi: "România e fantastică! Trebuie să veniți aici să vă dați seama!".

 

A fost cucerit de Botoșani, pe care îl consideră un ”oraș drăguț și calm”.

 

”Amabilitatea oamenilor, frumusețea locurilor, mâncarea, muzica românească. Tot! N-aș putea să rostesc un singur cuvânt urât despre România. Nu-mi închipuiam niciodată că voi putea fi așa de impresionat de această țară. Botoșaniul e un oraș drăguț și calm, litoralul la Constanța e captivant, iar Bucureștiul are un magnetism aparte. Am stat în Capitală 4-5 zile când am fost accidentat, am venit la control și la tratament, dar mi-am făcut timp și să mă plimb singur. Am mers în Centrul Vechi, am văzut clădirea Parlamentului, am intrat în mall-uri, am stat la terase, am întâlnit oameni diverși. A fost suficient să-mi fac o impresie excelentă. Chiar și după ce voi pleca de aici, voi dori să revin în vacanțe, să fac vizite în liniște”.

 

 

”Croitoru e cel mai «nebun» antrenor cu care am lucrat”

 

Marko s-a declarat încântat de stilul lui Marius Croitoru, tehnicianul care a insistat să vină la Botoșani.

 

"Cred că am colaborat până acum cu vreo 20 de antrenori, dar niciunul nu e așa «nebun» ca el! Îmi place enorm stilul lui, modul lui de a vedea și de a trata fotbalul. Cere un presing total, e adeptul unei ofensive continue, iar asta nu poate fi decât pe gustul unui atacant. Chiar dacă încasăm 3 goluri, trebuie să dăm 4! Vrea să ne pregătim și să jucăm la capacitate maximă, e atent la detalii, dorește să fim mereu mai buni decât în ziua precedentă. Mai și țipă, mai și dă cu pumnul în masă, dar e o presiune pozitivă pe care o exercită asupra lotului. Dacă în Italia te omoară cu tactica, cu defensiva, la Botoșani am găsit exact opusul".

 

(Foto: gsp.ro)

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store