Managerul PNL de la Mavromati schimbă regulile la Maternitate

Modul în care funcționează Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani urmează a fi modificat aproape în totalitate.

 

În primul rând urmează să dispară structura actuală în care există două secții interne de obstetrică (I și II) și tot două de gincologie (I și II). A cincea secție este cea de neonatologie.

 

Primele patru ar urma să fie comasate și probabil în Maternitate să fie trei secții cu specializare unică, respectiv Obstetrică, Gineologie și Neonatologie.

 

De asemenea și traseul pacientei care este internată în cadrul unității medicale urmează a fi modificat iar investigațiile să fie mai complexe.

 

„Am ajuns la o concluzie că trebuie schimbat tot din punct de vedere al structurii și al traseului pacientei în momentul în care intră în Maternitatea Botoșani. Pornind de la partea de imagistică, de laborator, analize, modul cum va fi preluată și cum va fi investigată în momentul în care se prezintă la Camera de Primiri Urgențe”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

La acest moment, la internare este prelevat un set standard de analize, considerat insuficient pentru cazurile deosebite în care se impune intervenția medicală de urgență.

Și nu în ultimul rând vor fi montate, până la implementarea proiectului prin PNRR butoane de panică și sisteme de supraveghere pentru pacienți și personalul medical.

 

„Ar trebui să fie la fiecare pat butonul de panică și monitorizare video pe toate secțiile maternității. În primul rând, în momentul în care apare o urgență este mai ușor de coordonat. Personalul medical, care este insuficient pe anumite zone, să poată să răspundă într-un timp cât mai scurt, să ajungă la paciente să dea primul ajutor”,

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Aceste dotări nu există pe ultimele două etaje ale Maternității unde a fost internată și pacienta Alexandra Ivanov.