Managerul în turism venit din București să candideze ca ”să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă”

Povestea se repetă la fiecare patru ani... Brusc, un lider politic de la București descoperă Botoșaniul și își propune să îl facă bine. Cu o singură condiție: oamenii din acest județ să îl trimită în Parlament fiindcă el altfel nu poate să îi ajute atât de mult pe cât și-ar dori.

 

Ministru de trei luni


În 2020 este rândul Partidului Mișcarea Populară să aibă un candidat de import. Cristian Petrescu a susținut marți, când a fost prezentat oficial drept cap de listă al PMP la Senat, că se află pentru a patra oară la Botoșani.


Nu a precizat când ne-a vizitat județul în precedentele trei rânduri, dar și-a exprimat convingerea că, ”județul Botoșani are nevoie de mine ca senator care să-l reprezinte în Parlamentul României și care să ajute Botoșaniul să se dezvolte”.


Aceasta pentru că a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Trei luni în Cabinetul Ungureanu înlăturat în 2012 de defunctul USL prin moțiune de cenzură.

 

”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani”

 

Și plecând de la importantul post pe care l-a ocupat în Executiv, a făcut referire la toalete, un barometru al civilizației și al nivelului de trai din orice țară a lumii.


cristian petrescu”E nevoie de această dezvoltare, e nevoie să trecem de epoca WC-ului în fundul curții și să-l aducem în casă. Să nu mai stea omul să dea în gropi... Veneam ieri pe drumul dintre Târgu-Frumos și Botoșani, nu poți nici măcar să mergi cu viteza legală”,


Cristian Petrescu, candidat PMP la Senat.


La a patra vizită în Botoșani a găsit soluția pentru a dezvolta județul:


”Trebuie să avem reprezentanți în Parlament, unul la Senat și unul la Camera Deputaților, ca să putem ajuta județul Botoșani să se dezvolte și pe botoșăneni să aibă un trai decent, dacă nu foarte bun”.


De la instructor sportiv la deputat


Cristian Petrescu este în prezent director general al Centrului Național de Învățământ Turistic, o structură care în ciuda denumirii este de fapt o societate pe acțiuni în care Statul Român este unic acționar.


Are 49 de ani, în 2004 a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ecologică, universitate la care în 2008 a finalizat și un master în Ecoturism și Protecția Mediului. Și-a început cariera ca instructor sportiv la Federația Română de Modelism, după care a ocupat posturi cu precădere în aparatul de stat: șef birou și șef serviciu la Ministerul Tineretului și Sportului, director executiv al Direcției Dezvoltare Turism a Primăriei București, consilier local la Sectorul 3, administrator al Companiei Municipale pentru Sport București.


În legislatura 2008 – 2012 a fost deputat PDL în comisia pentru industrii și servicii, după care a trecut la PMP.


Este asociat și administrator la două firme și asociat la altele două. Se prezintă drept ”manager în turism”.

 

”Ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat”


Liderul județean al Mișcării Populare susține că fostul oficial guvernamental nu este parașutat politic la Botoșani.


corneliu popescu ”Am solicitat Bucureștiului sprijin pentru a ne întări echipa de candidați și ni s-a trimis sau am ales, nici nu știu cum să spun, candidat pentru Senat. Deci iată, eu am cedat candidatura mea la Senat pentru un candidat trimis din București. Este prietenul meu, Cristian Petrescu, fost ministru al Dezvoltării”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Cum a ajuns un bucureștean să fie trimis/cerut în nordul Moldovei ca să dezvolte Botoșaniul? Ne explică tot Corneliu Popescu:


”Pentru că un fost ministru al Dezvoltării înțelege foarte bine exact ce îi trebuie acestui județ, un județ care nu a dat niciodată mai puțin de 65.000 de voturi Stângii, PSD-ului, și situația din județ o cunoașteți foarte bine. Niciodată nu mi-a plăcut să spun că este un județ sărac, sunt doar județe în care nu a avut loc dezvoltare, cum sunt Botoșani, Vaslui, dar le fel de bine sunt și în sud, cum sunt Giurgiu, Teleorman, Caraș-Severin sau Mehedinți, care sunt județe pe ultimul loc în ceea ce privește anumite standarde de dezvoltare”.

 

100.000


de gospodării cu WC în curte are Botoșaniul.


10.000


de gospodării din Botoșani nu au deloc WC.


Nu există la nivel județean un proiect de anvergură pentru construcția unor toalete și de racordare a acestora la rețeaua de apă și canalizare.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store