Managerii spitalelor din Botoșani, AVERI modeste: Unii fără case sau mașini, alții cu economii puține și plini de datorii

Conduc unitățile sanitare din județul Botoșani însă oficial nu au o avere impresionantă. Nu dețin mașini extrem de scumpe sau multe terenuri, iar în unele cazuri au mai multe împrumuturi decât bani în cont.

 

Șefii instituțiilor publice sunt obligați prin lege să-și completeze declarațiile de avere în fiecare an. Managerii celor patru spitale din județul Botoșani s-au conformat întocmai și au completat documentele cu veniturile obținute în anul 2021 și bunurile pe care le dețin.

 

Nici datorii, nici economii

 

Doina Caba este la conducerea celei mai mari unități spitalicești din județul Botoșani, în speță Spitalul Județean „Mavromati”.  Președintele Consiliului Județean a semnat ordinul de numire, în luna noiembrie a anului 2020, într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar. Iar mai apoi a susținut un concurs pe care l-a promovat cu brio.

 

Economist la bază, Doina Caba este din Darabani și deține împreună cu soțul ei un apartament în orășelul din nordul județului.

 

Venitul anual încasat la Spitalul Județean „Mavromati” a fost de 128.518 lei. Soțul ei lucrează tot în acest spital și a obținut venituri în cuantum de 28.765 de lei, iar din activitățile de consultanță acordate a declarat suma de 48.000 de lei.

 

Potrivit declarației de avere, Doina Caba deține două autoturisme marca VW Golf.  Nu are terenuri, împrumuturi și nici economii.

 

 

Doar teren și ceva bani în cont

 

Cătălin Dăscălescu este singurul manager care nu a susținut încă concurs pe post. A fost numit de primarul Cosmin Andrei la conducerea Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” în luna martie a acestui an.

 

Managerul de la Spitalul de Recuperare deține împreună cu soția lui un teren de 1053 metri pătrați în comuna Curtești.

 

Oficial, la momentul completării declarației de avere, nu avea locuință și nici mașină. Are în schimb un depozit bancar în cuantum de 26.000 de lei.

 

Medic stomatolog de profesie, acesta a obținut venituri din activități independente în cuantum de 114.786 de lei.

 

Soția lui a acumulat 155.226 de lei din salariul ca medic neurolog la Spitalul de Recuperare, iar de la un cabinet privat 19.800 de lei.

 

 

Fără casă dar cu economii în cont

 

Costel Lupașcu este manager la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul reședință de județ. A susținut un concurs în urma căruia a ieșit scântei, iar problema urmează a fi tranșată definitiv în instanță.

 

Fostul deputat nu are declarate terenuri sau locuințe. Deține două autoturisme, un Audi din 2013, și un Daewoo din 2004. 

 

Are depozite bancare în cuantum de 13.289 de lei, 25.000 de euro și 7.000 de dolari. Venitul anual obținut la spitalul TBC a fost de 172.123 de lei. Soția sa a acumulat 88.000 de lei din salariul de la Consiliul Concurenței București. Tot la capitolul venituri este precizată și alocația fetiței de 2.568 de lei.  

 

 

Managerul cu cele mai multe datorii

 

Valerian Andrieș conduce spitalul din cel de-al doilea municipiu al județului. Deține un teren intravilan și două agricole. Împreună cu soția sa are o casă de locuită în satul Săucenița. Managerul de la Dorohoi are două mașini respectiv un Peugeot 508 și un Mercedes Benz.

 

Chirurgul din fruntea spitalului are mai multe depozite bancare cu o valoare totală de peste 12.600 de lei.

 

Are însă și cinci credite, inclusiv un leasing, suma totală fiind de 686.829 de lei.

 

Venitul anual încasat la spital a fost de 224.948 de lei. Soția sa este consilier la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) și a obținut un salariu de 31.566 de lei.

 

La secțiunea alte venituri, Valerian Andrieș a trecut și cele două alocați alte copiilor în cuantum total de 5.078 de lei.