Majoritatea reclamațiilor provenite de pe străzile unde botoșănenii înoată efectiv în noroaie și amenință că protestează în Piața Revoluției în cizme de cauciuc, sunt îndreptate către Primăria Botoșani.
Puțini sunt botoșănenii care înțeleg faptul că aceste străzi unde sunt înregistrate aceste probleme sunt predate către societatea Nova Apaserv care implementează un amplu proiect cu finanțare europeană pentru extinderea și reabilitarea rețelelor din municipiul Botoșani.
Viceprimarul Marian Murariu a convocat o ședință în cursul zilei de joi cu reprezentanți ai societății Nova Apaserv și ai constructorului, în cazul de față Elsaco, pentru a oferi explicații cu privire la situația acestor străzi.
Din partea societății Nova Apaserv a fost prezent Dorel Ciubotariu, manager de proiect „Extinderea și reabilitarea rețelelor din municipiul Botoșani”.
Acesta a avut o atitudine extrem de agresivă pe parcursul ședinței vis a vis de întrebările care i-au fost adresate, cu intenția de a se lăsa să se înțeleagă că vina pentru dezastrul de pe unele străzi nu aparține exclusiv societății Nova Apaserv.
În primă fază a încercat să explice că străzile predate de Primărie sunt sparte parțial în procesul de execuție al lucrărilor.
„Suprafețele puse la dispoziția proiectului sunt de 1 metru lățime, pe lungimea rețelei de pe strada respectivă. Asta vreau să se înțeleagă, nu e pe toată lățimea carosabilului respectiv. După terminarea lucrărilor de montare a conductelor sau branșamentelor se trece la refacerea structurii rutiere conform datelor puse la dispoziție de către Direcția Edilitare și pe baza căreia facem refacerea străzii”,
Dorel Ciubotariu, manager de proiect „extinderea și reabilitarea rețelelor din municipiul Botoșani”
Angajatul Nova Apaserv a remarcat că majoritatea sesizărilor de la cetățeni provin de pe străzi pietruite și că acolo s-a intervenit până astăzi inclusiv, pentru ca aceste drumuri să devină practicabile.
Și că, în alte circumstanțe, dacă nu ar fi fost predate pentru extinderea sistemului de apă și canalizare, tot ar fi existat probleme.
Și ar fi fost doar vina Primăriei.
„Unele probleme vor rămâne. De ce? Pentru că acele drumuri nu au rigole ca să se scurgă apele ori din ploi, ori din dezghețarea zăpezii și normal că traficul fiind pe majoritatea dintre ele destul de intens, nu are cum să nu cedeze. Lucrând zi de zi pe acele străzi, majoritatea oamenilor așteaptă ca noi să terminăm cu lucrările la rețeaua de apă și canalizare ca ulterior problemele care sunt acolo să se rezolve”,
Dorel Ciubotariu, manager de proiect „extinderea și reabilitarea rețelelor din municipiul Botoșani”
După discuții cu scântei între cele două părți ale mesei, respectiv Primărie reprezentată de viceprimarul Marian Murariu și Direcția Edilitare pe de o parte și Nova Apaserv – Elsaco de cealaltă, s-au adus în discuție șantierele din oraș care au durat și doi ani de zile, din cauza insolvenței firmei TIM Cluj care a câștigat prin licitație acest proiect.
Întrebat de ce nu s-a reziliat contractul cu această firmă, Dorel Ciubotariu, reprezentantul Nova Apaserv a răspuns iritat că s-ar fi confruntat cu o avalanșă de contestații, deși acest aspect poate fi doar anticipat. Există și posibilitatea prin care o a doua licitație să nu fi fost contestată.
Întrebările insistente pe acest subiect l-au scos din sărite pe reprezentantul Nova Apaserv care a replicat unui jurnalist: „Vezi că te ridici la nivelul mesei și nu e bine”, considerându-se astfel probabil superior. Iar ulterior a revenit cu unele răspunsuri ironice doar ”pentru a intra în joc”, deși întrebările adresate erau cât se poate de serioase.
Iar la unele ironii ale sale care generau alte întrebări, reprezentantul Nova Apaserv a remarcat sec: „Hai că văd că nu te-ai prins”.
Iar ulterior, i-a replicat managerului de proiect de la Elsaco să intervină și el cu unele explicații: ”Ma ia și tu o parte din palme că eu am luat destule”.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL: